Cum să păstrezi florile într-o vază pentru o perioadă mai lungă

Primăvara aduce cu ea şi numeroase flori, dar odată aduse în casă şi puse în vază acestea nu rezistă prea mult timp. Pentru a le păstra mai mult de o zi două trebuie să aflaţi câteva sfaturi de la specialişti şi vă veţi bucura mai mult timp de parfumul şi frumuseţea lor.

Florile sunt cultivate pe pământ sau în ghivece şi atunci când le rupem sunt separate de mediul lor natural. Cu mici trucuri simple este totuşi posibil ca anumite flori să rămână frumoase cel puțin 7 – 8 zile.

Dintre florile de primăvară, lalelele sunt cele mai delicate și se ofilesc repede, dacă nu știi să le păstrezi corect în vază. Înainte de a introduce lalelele în apă,sau orice altă floare, taie 1 cm din codițe sub jet de apă. Tăietura trebuie să fie oblică pentru a crea o suprafață cât mai mare de absorbție a apei. Se recomandă tăiere sub jet de apă pentru a împiedica formarea unor bule de aer pe suprafața de absorbție, bule care pot împiedica hidratarea corespunzătoare.

Este necesar de asemenea să îndepărtezi cât mai multe frunze de pe tulpini.  Dacă acestea ajung în apă, riscul de a putrezi și de a scurta viața florilor este foarte mare.

Adaugă în apă câteva picături de zeamă de lămâie pentru că aciditatea sucului de lămâie va împiedica dezvoltarea bacteriilor care duc la putrezirea tulpinilor.

Așează vaza cu flori într-o cameră mai răcoroasă, temperatura ridicată nu le va face bine. Ferește-le și de soare, deoarece acesta va grăbi deschiderea florilor.

Evită să mai pui mai multe feluri de flori în aceeași vază, de exemplu narcisele sau zambilele au o sevă toxică și vor otrăvi lalelele.

Pentru orice fel de flori, în general, calitatea apei este foarte importantă. Este recomandat să schimbați apa în fiecare zi și să vă asigurați mereu că vaza are suficientă apă astfel încât să acopere partea de jos a florilor. Temperatura apei ar trebui să fie cât mai scăzută posibil, dar nu mai mică de +4 ° C.

Taie codițele florilor de fiecare dată când schimbi apa pentru împrospătarea suprafeței de absorbție şi spală vaza de fiecare dată când împrospătezi apa

Vizualizări: 991

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: