Cum se mișcă piața imobiliară în în zonele cu seisme. Ce spun primarii!

Se construiește la fel, sau chiar mai mult, în comuna Runcu în ciuda seismelor înregistrate în ultima lună. Tot mai mulți târgujieni caută aici, dar și în alte localități din zonă, terenuri pentru a-și construite case. Primarii sunt siguri că gorjenii vor fi mult mai atenți la structurile de rezistență ale imobilelor pe care le vor construi și cel mai probabil vor opta pentru case fără etaj.

Deși pare greu de crezut, tot mai mulți târgujieni caută terenuri chiar în comunele unde s-au înregistrat sute de cutremure. ”La Runcu se construiește și se va construi în continuare. Zilnic sunt căutat de cetățeni care vor să cumpere aici terenuri, zilnic se publică anunțuri de vânzare și zilnic se vând terenuri chiar și de când au început cutremurele. Vreau să vă spun că zilnic eliberez autorizații de construire. Oamenii au simțit la bloc mai rău cutremurele ca aici, și sunt dispuși să se mute de la apartamente la casă”, a precizat Adi Câmpeanu, primarul din Runcu.

Edilul din Peștișani susține că prețuri terenurilor în zonă chiar a crescut în ultima perioadă. ”Se cumpără terenuri la Peștișani. A crescut chiar și prețul, iar oamenii sunt conștienți că la casă sunt mai în siguranță decât la bloc și în mod sigur vor fi mult mai atenți când vor construi, să facă structura de rezistență de calitate”, a precizat Cosmin Pigui.

Și autoritățile din Arcani continuă să emită autorizații de construire. ”Dacă localitatea va fi declarată zonă seismică în mod sigur se va schimba și legea în ceea ce privește emiterea autorizațiilor de construire. Probabil se vor face modificări și la regimul construcțiilor. Chiar zilele astea am semnat o autorizație de construire pentru o casă fără etaj”, a declarat primarul Daniel Coiculescu.

Vizualizări: 1,855

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: