Curăţă rosturile faianței cu var

Atunci când montaţi faianţa pentru prima dată în baie sau în bucătărie rosturile sunt albe şi curate. Dar în timp acestea se acoperă cu un strat fin de mucegai din cauza umezelii din aceste spaţii.

Apariţia mucegaiului pe rosturile de la faianţă sau gresie este un proces inevitabil, cu consecințele căruia se confruntă toți gospodarii. Aceia care ştiu cum să le protejeze fac în aşa posibil ca acestea să strălucească  printr-o metodă inedită, tratarea acestora cu var.

Metoda de curățare a rosturilor faianței este foarte simplă și, cel mai important, accesibilă pentru majoritatea oamenilor. Pentru soluționarea problemei mucegaiului aveți nevoie de un singur component , var, pe care puteţi să îl căutați în magazinele cu materiale de construcții.

De asemenea, pentru procedura de curățare, mai aveți nevoie de o perie de dinți veche și un vas în care veți amesteca compoziția, unul pe care îl veți putea arunca după întrebuințare. Înainte de a începe lucrul, e necesar să faceți rost și de echipament de protecție: ochelari și mănuși.

Pentru început trebuie să pregătiți soluția turnând  apă în vasul cu var. Va avea loc o reacție chimică cu degajare de căldură. Reacția este destul de puternică, de aceea trebuie să alegeți un recipient potrivit. Amestecați continuu compoziția, până va avea consistența smântânei lichide.

Înmuiați peria de dinți în amestecul pregătit și începeți să frecați rosturile murdare. E nevoie să-l prelucrați pe fiecare apoi lăsați faianța în pace pentru 30-40 de minute.

După aceea vă înarmați cu o cârpă umedă și îndepărtați varul uscat de pe faianţă dar rosturile nu le ștergeți foarte intens. Veţi vedea rezultatul după ce faianţa va fi perfect curată şi totul se va fi uscat  foarte bine.

Vizualizări: 2,407

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: