Cum se poate juca în Antalya derbyul Craiova- CFR Cluj

LPF a oferit joi noi detalii despre mutarea Ligii 1 în Antalya. Pentru ca meciurile rămase de disputat să se poată juca în Turcia este însă nevoie de un acord total între FIFA, UEFA, FRF, LPF, cluburile din Liga 1, Federația Turcă dar și deținătorul drepturilor TV care trebuie să transmită în direct meciurile în România.

LPF și cluburile din Liga 1 iau în considerare tot mai serios faptul ca sezonul actual să se termine în Antalya, acolo unde numărul cazurilor de coronavirus este redus, a informat gsp.ro. Astfel, într-o scrisoare trimisă de LPF către echipele din Liga 1 se explică în ce condiții se pot muta restul meciurilor din acest sezon în Turcia. Liga le-a explicat echipelor care sunt impedimentele acestui „transfer”, dar a prezentat și rezolvarea problemei.

Pentru ca sezonul actual să se termine în Antalya e nevoie de un acord total între FIFA, UEFA, FRF, LPF, cluburile din Liga 1, Federația Turcă și deținătorul drepturilor TV.  „Impedimentele juridice pot fi depășite dacă se obține acordul FIFA și UEFA și dacă se încheie un acord pentru desfășurarea restului etapelor din Liga 1 între FRF, Federația Turcă și LPF (plus acorduri unilaterale din partea tuturor membrilor LPF), iar, în același timp, unul între LPF și partenerul media”,  se arată în scrisoarea LPF.

FIFA şi UEFA vor ca aceste campionate să se încheie şi nu ar fi o problemă să îşi dea acordul iar FRF şi LPF sunt cele care au propus această strategie, în urma discuţiei cu cluburile. Federaţia turcă ar putea oferi arbitrii pentru aceste meciuri, ceea ce oricum făcea pentru meciurile amicale. Mai rămâne probabil de obţinut acordul televiziunilor, care nu ar avea o mare problemă, pentru că au transmis deja din Antalya în fiecare an meciurile amicale ale echipelor româneşti.

Vizualizări: 538

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: