Majoritatea echipelor din Liga 2 sunt în șomaj tehnic

Marea majoritate a echipelor de Liga 2 se confruntă cu probleme financiare şi au apelat la ajutorul de la guvern fiind în şomaj tehnic de mai bine de o lună. Pentru a-şi putea plăti jucătorii şi angajaţii, formaţiile de Liga 2 cu probleme au trimis angajaţii acasă  şi situaţia va rămâne la fel până la ridicarea stării de urgenţă.

Marea problemă a fotbalului din eşalonul doi este aceea că dificultățile financiare se acutizează cu cât pauza princinuită de pandemie se prelungește. Echipele din ligile inferioare au cel mai mult de suferit, în special cele care primesc finanțare de la autoritățile locale. În cazul multora dintre ele, ajutorul financiar a fost stopat în această perioadă, cel puțin până când situația revine la normal, iar asta poate duce la urmări foarte grave.

Ordonanța de Guvern ajută, pentru moment, echipele din Liga 2, dar rămâne de văzut pentru ce perioadă vor mai fi sistate campionatele. Echipe importante, considerate foarte stabile din punct de vedere financiar, cum a fost Rapid sau Petrolul, au intrat în șomaj tehnic și oferă fotbaliștilor și celorlalți angajați din club 75 la sută din salariul mediu brut.

Printre echipele care au anunţat aplicarea acestei măsuri se află şi Pandurii Târgu Jiu care oricum avea mari probleme financiare iar ajutorul de la guvern este mai mult decât salvator.

Din Liga 2, cluburile care au decis să își trimită jucătorii în șomaj tehnic sau să solicite ajutor de stat în această perioadă de criză provocată de pandemia de coronavirus și au comunicat public acest lucru, sunt: Petrolul, ASU Politehnica Timișoara, Campionii FC Argeș, ”U” Cluj, Ripensia Timișoara, Farul Constanța, Pandurii Târgu Jiu, Rapid și CSM Reșița.

Vizualizări: 332

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: