Târguri închise, porci vânduți online

Porcul de Crăciun va fi cumpărat online anul acesta. Deja site-urile cu anunţuri şi reţelele sociale sunt pline de oferte. Comercianţii vând cu 15 lei kilogramul în viu, iar cine îl doreşte tranşat plăteşte 18 lei pentru un kilogram.

Cei care vor să cumpere carne de porc de la crescătorii de animale, ar trebui să aibă grijă. Specialiştii epidemiologi din cadrul Ministerului Sănătăţii recomandă să nu se consume carne de porc neexaminată trichineloscopic.

Carnea proaspătă nu trebuie să aibă o textură lipicioasă sau să se lipească de degete. Aici este vorba atât despre carnea macră cât şi despre cârnaţi, tobă, lebăr etc.

Carnea de porc trebuie să fie tare, trandafirie, cu fibrele dense. Grăsimea are culoare albă sau roz, este moale, iar la frecare lasă o senzaţie de unsuros.

Carnea purceilor este roz albicioasă şi are consistenţă moale, iar carnea animalelor bătrâne este roşu închis şi are consistenţă tare.

Carnea de porc moale, palidă, suculentă nu este de calitate şi este recomandat să nu o consumăm.

Nu cumpăra preparate din carne cu membrane crăpate, cu goluri în compoziţie, cu acumulări de grăsime sau apă sub membrană.

Vizualizări: 1,437

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: