Cum se recoltează semințele de busuioc și cât timp se păstrează!

Busuiocul este una dintre ierburile de sezon cald care au un miros și o aromă deosebite. Recoltarea semințelor de busuioc dintr-un soi preferat vă va asigura că obțineți același gust și același soi și anii următori.

Salvarea semințelor de busuioc este o modalitate ușoară și economică de a crește busuioc an de an.

Semințele sunt conținute în capul florii uscate. Utilizați o strecurătoare fină pentru colectarea semințelor de busuioc, deoarece semințele negre sunt foarte mici. Tăiați capetele de flori maro și ofilite și lăsați-le să se usuce câteva zile într-un loc cald și uscat. Zdrobiți capetele peste strecurătoare și alegeți petalele vechi și orice pleavă.

De asemenea, puteți pune capetele de flori uscate într-o pungă de hârtie și să o scuturați, apoi să zdrobiți punga cu un sucitor, să turnați materialul vegetal pulverizat într-o tavă puțin adâncă și să suflați pleava. Veți obține semințe de busuioc recoltate acasă, care vor fi din tulpina plantei părinte, cu condiția să nu fi polenizat încrucișat.

Odată ce aveți semințele, trebuie să le depozitați. Dacă sunt depozitate corespunzător semințele de busuioc sunt viabile până la cinci ani. Etichetați și datați semințele și rotiți-le astfel încât cele mai vechi să fie folosite mai întâi. Semințele care sunt complet uscate și păstrate într-un loc uscat și întunecat ar trebui să fie viabile ani de zile după colectarea lor.

Galerie foto


Vizualizări: 799

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: