Cum se pregătește carnea de porc pentru afumat!

Înainte de a fi afumată, carnea de porc trebuie sărată  și condimentată. De asemenea, carnea trebuie să stea câteva zile la marinat sau se marinează prin fierbere.

Cea mai ușoară cale este sărarea uscată. Are nevoie doar de sare și piper, care se iau după gust și se amestecă. Apoi bucățile de carne de porc se freacă cu acest amestec și se înfășoară în folie. Acestea trebuie puse la frigider sub presă timp de trei zile și răsturnate periodic, astfel încât să fie uniform sărate.

O altă modalitate este saramura. Pentru aceasta, se prepară o saramură din următoarele ingrediente:

    o lingura de sare;

    10 boabe de piper;

    patru căței de usturoi;

    patru frunze de dafin;

    patru litri de apă.

Condimentele pot fi adăugate la saramură după cum doriți chiar în cantități mai mari. Usturoiul se taie felii subțiri, se pune pe foc apa, se pune sare, piper și condimente. Se aduce la fierbere și se oprește.

Carnea tăiată în bucăți este așezată într-o cratiță separată și apoi este turnată saramură răcită la temperatura camerei. Carnea se ține la rece timp de trei zile după care se scurge și este lăsată să se usuce și se pune la afumat.

Pentru a obține carne gustoasă și aromată, aveți nevoie de rumeguș de lemn de esență tare și nu ar trebui să fie complet uscat pentru că așchiile de lemn ușor umede dau un gust bun cărnii afumate. În lipsa rumegușului puteți folosi ramuri mici din specii de copaci precum cireși sau peri.

Vizualizări: 3,955

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: