Cum se pregătește incubatorul pentru noua generație de pui!

Pregătirea incubatorului atunci când aveți nevoie să îl folosiți pentru noua generație de puișori este foarte importantă pentru sănătatea acestora. Înaintea introducerii ouălor la incubaţie trebuie neapărat să se dezinfecteze corect incubatorul.

Incubatoarele sunt de nenumărate feluri și tipuri unele fiind complet automate. La cele mai moderne tot ce aveți de făcut este să urmăriți nivelul apei în incubator, iar atunci când alarma va emite semnale să știți că este timpul să adăugați puțină apă.

Incubatoarele sunt perfecte pentru incubarea ouălor de găină, rață, gâscă, prepeliță, etc.,  îndeplinind cu succes toate funcțiile sale. Înainte de prima utilizare incubatorul se va porni timp de 2 ore pentru a verifica dacă totul este în ordine la fel se va verifica sistemul de întoarcere automată.

Dacă incubatorul a fost utilizat anterior, înainte de a se pune ouăle la incubat se va face curăţenie şi dezinfecţie. 

Pe toată perioada de ecloziune se vor urmări zilnic parametrii de incubaţie (temperatură, umiditate, ventilaţie) şi se va interveni, dacă este cazul, pentru remedierea grabnică a deficienţelor. Temperatura medie optimă, în jurul oului pus la incubat, trebuie să fie de 37,5-38ºC, ceva mai ridicată la început şi puţin mai scăzută la sfârşitul perioadei de incubaţie.

De asemenea, pe tot parcursul incubaţiei, ouăle se vor întoarce în incubator dacă acesta nu este cu întoarcere automată. Temperatura în încăperea în care este plasat incubatorul trebuie să fie între 20-22ºC, iar umiditatea aerului de 60-70%.

Vizualizări: 1,120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: