De ce trebuie semănate semințele de morcov în nisip!

Pentru a reuși cultivarea morcovilor trebuie să știți cum să evitați deformarea rădăcinii morcovilor. Morcovii necesită un sol foarte fin, fără pietre mari sau obstacole, de aceea este recomandată plantarea acestora în nisip. 

Solul trebuie să fie ușor și nisipos, dacă este posibil chiar nisip, pentru că morcovii nu agreează buruienile, și au nevoie de un mediu cât mai lipsit de buruieni cum este nisipul. 

Dacă doriți o recoltă mai târzie de morcovi pentru a-i păstra iarna, începeți să plantați morcovi la sfârșitul lunii mai sau chiar la începutul lunii iunie.

Patul pentru morcovi poate fi pregătit mai devreme, săpat și fertilizat, dar însămânțarea poate fi efectuată când vremea s-a încălzit deja. Pe patul nisipos se fac șanțuri care sunt udate înainte de plantare, apoi se pun semințele amestecate cu nisip.

Când semințele sunt așezate în aceste șanțuri umede se umplu cu nisip care nu conține semințe de buruieni. 

Semințele de morcov sunt foarte mici și greu de semănat într-un șir foarte subțire de aceea trebuie să amestecați sămânța de morcov cu nisip într-un raport de 100 la 1, adică aproximativ un sfert de linguriță de semințe de morcov la un sfert de cană de nisip.

Semănați semințele de morcov în șanțuri de aproximativ 2 cm adâncime. Distanța pentru morcovi este de 3-4 cm între plante și 20-25 cm între rânduri. Morcovii ar trebui să înceapă să răsară deasupra solului în aproximativ 18 zile.

Galerie foto


Vizualizări: 2,855

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: