La ce temperatură să păstrați ouăle ce vor fi puse la incubator!

În gospodărie este necesar uneori să se păstreze ouăle înainte de punerea acestora la incubare. Dacă vă colectați ouă din gospodărie pentru a fi puse la incubator trebuie să respectați anumite reguli.

Cel mai important lucru de reținut se referă la calitatea ouălor care nu mai poate fi îmbunătățită odată ce sunt depuse. Depozitarea și manipularea necorespunzătoare înrăutățesc situația, dar respectarea anumitor reguli poate ajuta ouăle să reziste până când sunteți gata de incubare. Ouăle trebuie păstrate întotdeauna cu capătul ascuțit în jos.

Dacă ouăle sunt păstrate la o temperatură ridicată, acestea vor începe să se dezvolte, ceea ce poate cauza probleme atunci când le puneți într-un incubator. Intervalul ideal de temperatură înainte de incubare este de 12 - 15 °C. Temperaturile prea scăzute pot provoca înghețarea și deteriorarea structurii embrionului.

Când incubați ouăle, este important să le aduceți încet la temperatură. Mutarea unui ou de la 13 °C la 23 °C prea repede poate provoca șoc termic. Aduceți încet ouăle la temperatura camerei și apoi în incubator pentru a evita complicațiile.

Umiditatea adecvată în timpul depozitării este importantă, deoarece umiditatea scăzută poate determina uscarea oului înainte de incubare. Intervalul ideal este între 75 și 85%, ceea ce este mai ușor de realizat la temperaturi scăzute.

Regula generală pentru timpul de depozitare este de șapte zile. Ouăle au fost păstrate cu succes pentru perioade mai lungi, dar șapte zile este cea mai lungă pe care ar trebui să plănuiți să vă depozitați ouăle. Șansele de ecloziune scad după marca de șapte zile, din cauza degradării vitaminelor și a membranei.

Ouăle crăpate, deformate și foarte murdare trebuie aruncate. 

Chiar și în timpul depozitării ouăle trebuie întoarse. Cu toate acestea, nu trebuie să fie întoarse la fel de des ca în timpul incubației. Ne întoarcerea ouălor în timpul depozitării poate face ca gălbenușul să plutească și să atingă membranele, ceea ce poate face ca acesta să se lipească și să împiedice creșterea embrionului în timpul incubației.

Galerie foto


Vizualizări: 4,431

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: