Salată curcubeu, de post

În perioadele de post când nu ai timp sau chef pentru mâncăruri complicate, o salată cu de toate, numită salată curcubeu, este perfectă. Reţeta este foarte simplă iar ingredientele pot fi variate.

O salată curcubeu, de post, vă poate inspira ce să mâncați când nu gătiți. Frunze proaspete de salată, legume colorate, avocado, măsline, semințe, humus, pesto sunt o parte din ingrediente.

Ingrediente:

    100-200 g frunze de salată;

    200-300 g legume:fenicul, tulpină de țelină, morcov, ridichi, ardei, roșii;

    1 avocado;

    brânză (vegană);

    semințe (de floarea-soarelui, cânepă etc.);

    măsline;

    fulgi de drojdie nutrițională;

    frunze de pătrunjel;

    4 linguri humus;

    dressing: 1 linguriță pesto, 2 linguri ulei de măsline, 1 lingură oțet de mere.

Uscați bine frunzele de salată, tăiați legumele, adăugați restul ingredientelor și dressingul şi se poate servi imediat.

Cu cât salata este mai divers și intens colorată, cu atât este mai plină de vitamine, antioxidanți și minerale. Dressingul nu numai că adaugă salatei un gust minunat, dar ajută foarte mult la digestie și la absorbția nutrienților din salată, mai ales a vitaminelor solubile în ulei (A, D, E și K).

Ingrediente pentru un dressing perfect este:

    2 linguri ulei (presat la rece);

    1 lingură oțet (sau zeamă de lămâie);

    1 linguriță aromă (sos pesto, muștar, humus, iaurt, maioneză etc.);

    ierburi, usturoi, ghimbir etc.

Vizualizări: 869

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: