Cum stă CE Oltenia cu stocurile de cărbune

Complexul Energetic Oltenia nu va avea probleme cu asigurarea stocurilor de cărbune pentru iarna care urmează. Asigurările vin de la conducerea companiei care spune că rezervele sunt chiar mai mari față de cât s-a solicitat.

La începutul lunii, erau cu 100 de mii de tone de cărbune mai mult decât era prevăzut în planul companiei, spune Daniel Burlan, președintele Directoratului CE Oltenia. Asta înseamnă circa 800 de mii de tone de lignit.

"Aveam, la 1 noiembrie, cu 100 de mii de tone mai mult decât ce se prevedea prin Hotărârea de Guvern. Acest nivel se va menține și în perioada următoare. La sfârșitul lunii martie, o sa avem stocuri care să ne asigure stabilitatea consumului în termocentrale. În ceastă perioadă- noiembrie, decembrie, crește producția de cărbune în perimetrele miniere. Nu se va pune problema închiderii vreunui grup pe cărbune din cauza lipsei de cărbune", a dat asigurări Daniel Burlan.

Și în această perioadă, toate carierele lucrează la foc continuu. În producție, programul este de șapte zile din șapte, în trei schimburi.

Vizualizări: 1,462

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: