200.000 lei, fonduri insuficiente pentru necesităţile din comuna Turburea

Primarul comunei Turburea, Ion Bîrcă, afirmă că fondurile primite de la guvern sunt insuficiente. În contextul scumpirilor din ultima vreme, edilul este de părere că banii primiţi nu pot să acopere necesităţile din comună.

„Ni s-au dat aceşti bănuţi. A fost un praf în ochi. Nu ai cum să închei anul cu bine cu rectificarea aceasta. Într-un an de zile, la o comună de 4500 de oameni, a fost o rectificare de 2 miliarde în bani vechi. Vi se par bani? Iar când ni s-a dat bugetul pentru anul 2022, ni s-au dat bani ca la nivelul anului 2018. Cu preţurile acestea mărite, curent, gaze, combustibil. Turburea are 600 de elevi. 600 de elevi să îi aduci la şcoală, cu microbuzele şcolare. Microbuzele consuma şi ele. Îţi trebuie cauciucuri, îţi trebuie ulei, combustibil, şoferi plătiţi. Trebuie plătită şi naveta profesorilor. Toate treburile acestea, cu două miliarde în bani vechi, nu ştiu ce ai putea face. În plus, mai sunt şi cote de cofinanţare la lucările pe care le faci, pe diferite programe. Ca să faci proiecte, îţi trebuie bani”, a transmis Bîrcă într-un interviu la Radio Infinit.

De asemenea, primarul vine cu o posibilă soluţie în cazul în care situaţia nu se va remedia:  „Dacă chiar nu se mai poate, să ne unifice comunele. Să găsească o soluţie. Să ne comaseze că altă soluţie care ar fi? Se micşorează şi numărul de consilieri locali. Sunt multe lucruri care trebuie făcute. Să vrei să faci, să vrei să munceşti şi să nu poţi”.

Vizualizări: 450

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: