Cum văd candidații la Primăria Târgu Jiu colaborarea cu societatea civilă

“Care este planul dvs. în ceea ce privește colaborarea primăriei cu societatea civilă? Dați exemplu de domenii în care o considerați utilă”, este o nouă temă de dezbatere lansată de Pandurul candidaților la postul de primar al municipiului Târgu Jiu, la alegerile din 11 iunie.

Răspunsul lui Marcel Romanescu, candidatul PNL

Colaborarea cu societatea civilă este utilă în absolut toate domeniile. Primăria este cea care administrează orașul pentru locuitori. Societatea civilă exprimă interesele și voința cetățenilor. Prin urmare, colaborarea este absolut necesară pentru asigurarea dezvoltării pe plan local.

Vom putea colabora prin intermediul unor parteneriate în direcții cum ar fi rezolvarea problemelor unor categorii sociale considerate ca fiind defavorizate, abordarea unor probleme sensibile legate de comunitatea romilor de la Târgu Jiu, îmbunătățirea unor servicii publice, și așa mai departe.

Aștept, mai ales, organizațiile de tineret pentru că, așa cum am mai spus, am mare încredere în tinerii de aici și sunt convins că dacă li se acordă atenția cuvenită pot veni cu idei, cu soluții și vom avea o colaborare fructuoasă. La urma urmei viitorul le aparține și trebuie să le asigurăm o bază solidă pe care și ei să construiască mai departe.

În general vorbim, în primul rând, de un dialog sincer cu toate organizațiile care compun societatea civilă și mizez pe un sprijin reciproc în ceea ce privește proiectele ambelor entități.

Răspunsul lui Aurel Popescu, candidatul PSD

Intenționez să susțin în continuare colaborarea dintre societatea civilă şi administraţia publică locală din municipiul Tg Jiu  în elaborarea, implementarea şi monitorizarea politicilor publice locale. Pe parcursul elaborării Strategiei de dezvoltare locală a orașului, participarea societăţii civile (în special ONG-uri, asociații de proprietari, reprezentanți ai media, grupuri de cetăţeni) în procesul de  consultare publică a fost activ și bazat pe dialog, ceea ce a permis o prioritizare reală a problemelor.  Voi continua acest tip de dialog atât direct, cât și prin intermediul paginilor oficiale www.facebook.com/primariatargujiu și www.targujiu.ro, afișajului, dar și prin publicația lunară a instituției ” Curierul Primăriei”. În plus, voi susține înființarea Comitetelor Consultative pe diverse domenii importante pentru dezvoltarea economică, socială şi culturală  a orașului nostru.

Succesul acestui tip de colaborare este, desigur, transparența elaborării și implementării acțiunilor publice, transparență pe care o garantez și în continuare.

Răspunsul lui Viorel Caragea, candidat independent

Voi promova colaborarea interinstituțională și colaborarea administrației locale cu mediul privat și societatea civilă pentru realizarea proiectelor în beneficiul comunității.

Așezarea pe primul plan a nevoilor oamenilor: de educație și formare, de asigurare a locurilor de muncă, de îngrijire a sănătății, de protecție socială și de asigurare a drepturilor cetățenești, de recreere ș.a

Parteneriate ferme cu instituțiile de învățământ în special cu Universitatea Constantin Brâncuși pentru pregătire specializată în administrație publică, management și marketing urbanistic.

Acest lucru poate contribui major la realizarea obiectivelor și necesităților actuale ale cetățenilor.

Răspunsul lui Radu Miruță, candidatul USR

Am propus deja în programul meu o bugetare participativă, aceasta însemnând că târgujienii vor decide cum vor fi cheltuiți o parte din banii pe care i-au achitat prin impozite si taxe locale:

- Primăria va aloca o sumă de bani între 100-300 mii de euro pentru proiecte pe care cetățenii să le propună în vederea dezvoltării orașului, pe diverse domenii;

- Fiecare proiect propus de cetățeni, pe domeniile decise, va trebui să se încadreze într-o limită pe care o vom stabili între 15-40 mii euro;

- Primăria Târgu Jiu va analiza şi filtra proiectele stabilind legalitatea și viabilitatea lor, după care le va supune votului cetățenilor, fiecare cetățean având dreptul să voteze câte un proiect din fiecare domeniu;

- Votul presupune utilizarea unei aplicații inteligente pentru telefoane mobile și calculator, prin care cetățenii să se înscrie pentru a propune proiecte și pentru a evalua ceea ce a fost trimis de către alte persoane;

- Cetățenii își pot face campanie pentru promovarea unui proiect, iar primele 5 proiecte din fiecare domeniu vor fi ierarhizate şi supuse din nou unei campanii publice de informare, pentru al doilea vot care se va realiza prin intermediul aceleiaşi aplicaţii inteligente, cu vot de pe telefon mobil/tableta/calculator.

Un alt aspect extrem de important este dărâmarea zidului actual între cetățeni și autorități. Cetățenii trebuie să poată intra într-un mod foarte facil în contact cu autoritățile, spre rezolvarea acestei soluții propunând adoptarea unei aplicații informatice prin care oamenii să poată înregistra solicitări, să poată urmări starea solicitărilor depuse, să fie anunțați când solicitarea a fost procesată. De asemenea, tot prin intermediul aceste aplicații, cetățenii pot sesiza problemele din oraș, atașând o poză, aplicația luând poziția geografică pentru identificarea locației acelei probleme, cetățeanului apărându-i imediat cărui serviciu din cadrul primăriei i-a fost alocată sesizarea și care este starea sesizării sale.

Răspunsul Danielei Grădinaru, candidatul PMP

-      Dezbatere publică pentru aprobarea bugetului;

-      Dezbatere publică privind lista de priorități anuale la nivel de municipiu Tîrgu Jiu, la nivel de cartier.

-      Sondaje de opinie privind gradul de satisfacere a nevoilor şi aşteptărilor populației prin măsurile implementate anual la nivel de municipiu Tg.Jiu și consultarea opiniei publice pe anumite teme de interes general.

Vizualizări: 419

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: