Cum văd liberalii comisia de analiză a conducerii PNL Gorj. Cum se împart taberele!

Cine pleacă la plimbare, pierde locul de onoare! Este unul din jocurile preferate ale copiilor, jucat acum și de PNL în cazul lui Dan Vîlceanu, președintele filialei Gorj. Liberalii de la centru se întreabă dacă cât a fost secretar general, Vîlceanu putea să fie și președinte la Gorj. Interesant e că actualul secretar general al partidului, Lucian Bode, este președinte la PNL Sălaj. Pe de altă parte, cei de la Gorj spun că un președinte poate fi schimbat doar pentru rezultatele în alegeri.

În septembrie 2021, Vîlceanu, deputat și președinte PNL Gorj, a devenit secretar general al partidului la nivel național. A exercitat această funcție până în aprilie, dar între timp a cedat atribuțiile de președinte prim-vicepreședintelui Dumitru Leuștean, primarul din Novaci.

Acum, conducerea centrală a partidului consideră că dacă Vîlceanu a cedat atribuțiile PNL Gorj pentru puțin timp, plecat rămâne.

Astfel, pentru a desluși misterul, a fost formată o comisie formată din Dan Motreanu, Gigel Știrbu și Robert Sighiartău, lideri naționali.

Problema, explică primarul Marcel Romanescu, liderul PNL Târgu Jiu, este una statutară, și că dacă Vîlceanu rămânea doar președintele filialei, nimeni nu putea să-l schimbe: ”Dacă Dan Vîlceanu rămânea președintele organizației nimeni nu putea să îl schimbe până la viitoare la alegeri, dacă rămânea doar președintele organizației de la Gorj. Da, a fost ales de către membrii Partidului Național Liberal și era foarte dificil ca cineva să îl schimbe, mai ales că nu avem alegeri până în 2024 și nu aveai un alt motiv în care să spui că, domnule, trebuie schimbat din funcția de președinte. Apare o problemă la Dan Vîlceanu, o probleme statutară”.

Marcel Romanescu spune că o comisie va stabili o posibilă incompatibilitate. 

”În momentul de față s-a stabilit o comisie formată din cei 3 reprezentanți ai Biroului Permanent Național, care vor analiza, deplasându-se la Târgu Jiu și în județul Gorj, situația organizației. Acum, după analiza pe care o vor face sub coordonarea domnului Dan Motreanu, vedem exact care va fi expunerea pe care o vor înainta în termenul de 30 de zile Biroului Permanent Național. Știți foarte bine că eu de ceva timp spun că această situație trebuie clarificată. Din punctul meu de vedere, Biroul Permanent Național trebuie să se aplice mult mai atent asupra posibilei incompatibilități între funcția de secretar general pe care a deținut-o mai mult de 6 luni de zile și funcția de președinte al organizației județene”, a declarat Marcel Romanescu la Radio Infinit.

Prefectul Marcel Iacobescu, secretar general al PNL Gorj, a declarat că, nu există o cerere de autosuspendare semnată de Dan Vîlceanu.

Deputatul PNL, Gheorghe Pecingină, crede că un președinte de filială ar trebui analizat după scorul în alegeri. „De exemplu, Dan Vîlceanu a condus o organizație care a mers în Parlament cu doi deputați și un senator, ce s-a întâmplat ulterior este o altă problemă”.


El mai spune că, din câte știe, Marcel Romanescu și-ar dori să preia șefia organizația:„Din câte știu eu, și-a manifestat intenția Marcel Romanescu. Sigur o să apară mai mulți. (...) Să conduci o organizație este foarte greu, vorbim despre o organizație județeană, nu municipală, cu mulți primari, cu primari orgolioși, cu primari cu ștate vechi în partid, cu primari puternici. E greu”, a spus acesta la Radio Infinit. 

Primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, a avut și el o reacție: ”Dan Vîlceanu a fost ales președinte și va rămâne președinte”.


 

Vizualizări: 1,960

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: