Pecingină: Nu trebuie să mai dormim pe noi 

Deputatul Gheorghe Pecingină afirmă că cei care conduc Gorjul ”dorm pe ei” și nu caută alternative la producția de energie. Declarația vine în contextul în care închiderea în viitor a activității CE Oltenia va afecta întreaga regiune, dar în special Gorj.

Subiectul ”alternativei” este deschis de mulți ani, însă astăzi, când închiderea mineritului e foarte aproape, tot nu se întrevăd variante pentru economia județului.

”Cred că da, trebuie să prelungim și cât putem, dar asta nu înseamnă că trebuie să stăm în continuare să spunem că suntem salvați, județul e salvat și că lucrurile o să fie bine, pentru că vorbim de termene scurte, 10-15 ani.  Deci noi trebuie să punem ceva în loc în județul ăsta, pentru că știam de foarte mult timp că o să vină și această zi și n-am pus nimic în loc. Deci nu trebuie să mai dormim pe noi și trebuie să facem ceva pentru județ, să creăm alternative. (…) Nu numai autoritățile județene, ci și noi, la nivel național, trebuie să căutăm și să găsim soluții, să aducem oameni și investitori, iar investitorii care sunt să-i ajutăm cumva pentru a a crește potențialul și am putea să-și multiplice numărul de locuri de muncă”, a spus acesta la Radio Infinit. 

Vizualizări: 2,755

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: