Cum vor lucra angajaţii CE Oltenia de Paşti 

Directoratul CE Oltenia a decis ca, în perioada 14-21 aprilie, salariații care nu desfășoară activitate direct productivă să beneficieze de concediu de odihnă, spun surse din companie. În ceea ce privește personalul din cariere, vor putea să-și ia liber numai salariații de la mentenanță sau unde nu se desfășoară activitate de producție. Adică unde excavatoarele sunt în reparații sau blocate de proprietarii de terenuri.

Sindicaliștii au reclamat faptul că CE Oltenia nu le-a comunicat încă programul de lucru pentru luna aprilie. Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie (FNME), a spus că mulți dintre salariați nu știu cum vor lucra pentru că nu au fost informați de către cei din conducerea companiei. „Atunci când se iau decizii e bine cât mai repede să fie cunoscut conținutul concret al acestor hotărâri. Din păcate, lumea află după nu știu câte zile, mă refer și la programul de restructurare și la mai multe. Eu știu sigur că minerii vor putea să-și ia concediu cum știe Boza că se ia sau nu se ia șomaj tehnic anul acesta. Să fim serioși! Poate să fie o criză sau ceva și atunci va trebui să lucrăm toți. În mod normal ar trebui să fie concediu acele patru zile”, a comentat Dumitru Pîrvulescu.

Activitatea CE Oltenia și a angajaților în perioada următoare depinde mult și de vânzarea de energie. „Am înțeles că luna aceasta avem contracte bilaterale numai pentru două grupuri. Vă dați seama că celelalte sunt pe PZU (n.red. Piața Zilei Următoare). Dacă pe PZU nu cumpără nimic în zilele acelea? Sau dacă bate vântul ca nebunul și o să fie 2000 și ceva de MW în săptămâna acea? Sau dacă plouă și se acumulează ape? Sunt o serie de chestiuni”, a mai spus sindicalistul Pîrvulescu.       

Vizualizări: 6,394

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: