Cum vor recupera elevii vacanța forțată

Școală cu prezență fizică între 3-14 ianuarie, pentru gimnaziu și liceu, și între 10-14 ianuarie pentru elevii din ciclul primar sunt propunerile ministrului Sorin Cîmpeanu pentru recuperarea vacanței forțate în care toți elevii au fost trimiși acum pentru două săptămâni.

„Nu se pierde nicio zi de şcoală nici din semestrul 1, nici din semestrul 2. Cele două săptămâni sunt maximul ce poate fi recuperat in aşa fel încât datele de examene să fie cele cunoscute, fără a se pierde nicio zi de cursuri. Acest lucru va face obiectul unui ordin de ministru semnat în 5 noiembrie, pentru modificarea structurii anului şcolar, aşa cum se precizează în Hotărârea CNSU nr. 91 şi aşa cum am anunţat deja public”, a declarat ministrul interimar Sorin Cîmpeanu.

Elevii au intrat în vacanță pe 25 octombrie, până pe 5 noiembrie, pentru limitarea efectelor pandemiei. Dacă situația epidemiologică nu se îmbunătățește, cel mai probabil elevii vor continua cursurile în online, după 8 noiembrie, precizează surse din Ministerul Educației.

Vizualizări: 1,396

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: