Cum vrea CE Oltenia să afle dacă are salariați care s-au pensionat

Oficialii Complexului Energetic Oltenia s-au transformat în investigatori. Au cerut informații de la mai multe Case de Pensii ca să afle exact câți angajați dintre cei care s-au pensionat au rămas în câmpul muncii fără să anunțe compania. Astfel s-a ajuns în situația ca aceștia să primească și pensie, dar și salariu în același timp, CE Oltenia fiind în retructurare.

Compania a transmis mai multe solicitări la Casele de Pensii din Golj, Dolj, Mehedinți, Brăila și București ca să afle numărul exact al salariaților care au ieșit anul trecut la pensie. Din estimările oficialilor companiei, sunt peste 800 de mineri și energeticieni care au îndeplinit, anul trecut, condițiile de pensionare.

Mulți dintre ei au continuat să meargă la serviciu și să încaseze în același timp și pensia, și salariul. În prezent, Ion Rușeț, consilierul Directoratului, a confirmat că nu se știe exact câți angajați s-au pensionat. “Noi avem o situație cu colegii care teoretic ar fi îndeplinit condițiile de pensie în 2020 datorită aportului de grupă. O parte din ei a depus solicitarea de pensionare, Casa de Pensii a emis decizia de pensionare, Casa de Pensii nu mai este obligată să transmită decizia de pensionare și angajatorului. Colegii noștri au ținut decizia acasă și au primit și pensia, au venit și la serviciu. Au primit banii din două părți”, a spus Ion Rușeț, la Accent TV.

După ce vor primi situațiile de la Casa de Pensii cu angajații care ar trebui să fie acasă, nu la serviciu, compania îi va da afară. „Pentru a evita o situație care este la limita moralității, anormală, noi, în momentul de față, am transmis date și am solicitat confirmare sau informare cu salariații care îndeplinesc aceste condiții, din evidențele noastre. Am solicitat Caselor de Pensii Gorj, Mehedinți, Dolj, Brăila și București. Aici sunt puțini colegi. Avem câteva zeci de angajați în Brăila și București. Avem șapte angajați în București. Unul a îndeplinit condițiile de pensii în 2020 și a și părăsit compania în ianuarie”, a mai explicat Ion Rușeț.

CE Oltenia are în jur de 12.000 de salațiați, dar va rămâne cu doar 4.400 până în 2030.

Vizualizări: 5,130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: