Cum vrea ministrul Turismului să-l promoveze pe Brâncuși

Ministerul Turismului vrea să promoveze operele lui Constantin Brâncuși de la Târgu Jiu cu noi broșuri culturale care vor fi împărțite la târgurile de turism din toată lumea. Nu cu cele actuale. Acestea conțin greșeli de exprimare. 75% din textele scrise în alte limbi sunt indescifrabile.

Ministrul Turismului, Titus Dobre, a explicat, la Târgu Jiu, că va bate palma cu ministrul Culturii pentru a putea promova operele brâncuşiene de la Târgu Jiu: „Nu este în zona de resort a Ministerului Turismului, ci a Ministerului Culturii. Va fi un protocol vizavi de obiectivele culturale foarte importante între cele două ministere. Va exista un protocol pentru a vedea cum putem promova mai eficient aceste opere. Nu vorbesc numai despre Brâncuși, deși suntem acasă la sculptor, dar nu mă pot oferi doar la aceste obiective culturale. Noi schimbăm toate broșurile în acest an. Toate obiectivele vor fi introduse în acea broșură culturală. Mai mult nu pot face pentru că aș intra peste cei din Ministerul Culturii”.

În plus, se lucrează la o strategie de promovare care să conțină obiective de patrimoniu național. Până atunci însă, Ministerul Turismului vrea să înlocuiască broșuri care au fost scrise greșit în limbi străine. „Nu există o strategie de promovare. Aceasta se va face printr-o hotărâre de Guvern. Ar fi trebuit să fie realizată de angajații Ministerului Turismului. Au termen până la data de 1 octombrie să inițieze licitațiile pentru broșuri. Avem mari probleme. Din 2011 până în luna martie a acestui an, s-au livrat broșuri în toată lumea, în limba engleză, cu peste 75% greșeli de exprimare. În spaniolă, nu se înțelegea nimic, în franceză nici atât. Dacă nu am fost în stare să facem niște broșuri corecte din punct de vedere gramatical, este grav. Vom avea filmări cu drone ale operelor lui Brâncuși în noile broșuri”, a mai transmis Titus Dobre.

Vizualizări: 441

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: