Cum vrea un primar din Gorj să crească natalitatea din comună

Se nasc tot mai puțini copii. O confirmă și statisticile. În special, în mediul rural, puțini tineri se mai încumetă să se stabilească și să întemeieze o familie. Ca să încurajeze tinerii să devină părinți, în comuna gorjeană Bărbătești, vor fi acordate stimulente în valoare de până la 2.500 de lei proaspeților părinți. 

Pentru primul născut, valoarea ajutorului financiar este de 1500 lei, sumă netă, potrivit unei decizii de Consiliu Local Bărbătești. 

Stimulentul financiar pentru al doilea născut este de 2000 lei, iar pentru al treilea și pentru următorii născuți este de 2500 lei. Sumele vor fi alocate din bugetul localității.

Printre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care vor solicita acești bani este ca măcar unul dintre părinți să aibă domiciliul sau reședința pe raza comunei de minimum un an. În plus, solicitantul nu trebuie să aibă datorii la bugetul local. 

Banii se alocă în termen de două luni de la depunerea cererii. Stimulentele au fost aprobate în ședința de Consiliu Local din februarie.

Vizualizări: 1,384

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: