Cumpănaşu: Nu-i posibil să iei cele mai multe puncte de la ultima clasată

Preşedintele secţiei de baschet a clubului Energia Rovinari mai crede în şansele de calificare deşi recunoaşte că e destul de greu. Energia a pierdut poate cel mai important meci în ecuaţia calificării, cel de la Braşov, dar cât timp încă mai sunt şanse cât de mici, gorjenii mai cred în ele.

Reporter: Echipa a pierdut un meci important la Braşov, ce credeţi mai sunt şanse de calificare?

Dan Cumpănaşu: E greu dar mai avem şanse. Teoretic sunt şanse să ne ducem în play-off chiar dacă nu mai batem nici un meci de acum înainte în deplasare. Dacă ne ajută rezultatele celorlalte echipe putem merge la play-off însă  e greu de crezut că ne vor ajuta cum la fel de greu de crezut e că putem noi să batem la unele dintre primele trei clasate. E destul de delicată problema calificării acum dar sper ca tot ei să o rezolve.

Rep.: Deci nu mai speraţi într-o victorie în deplasare în meciurile care mai sunt de disputat?

D.C.: Eu sper dar e greu. Aş vrea ca meciul acesta să fi fost duşul rece de care aveau nevoie ca să treacă de perioada asta. Pot să strângă rândurile acum şi de ce să nu câştigăm şi un meci din cele pe care le mai avem în deplasare.

Rep.: De ce credeţi că s-a ajuns să pierdeţi la ultima clasată, erau prea entuziaşti după debutul foarte bun?

D.C.: N-aş putea să spun. Probabil au privit cu foarte mare destindere meciul de la Braşov crezând că e mai uşor. Ne-am dus bine primele trei sferturi, au condus ei şi apoi noi iar în sfertul trei eram la opt puncte în faţa lor şi de acolo s-a rupt ceva. N-am mai putut reveni de acolo pentru că au venit peste noi. Punctul slab a fost apărarea la acel meci pentru că de înscris am înscris 78 de puncte şi nu sunt puţine. Dar am primit 94, ceea ce nu am primit de la nici o echipă în campionatul acesta. Nu este posibil să iei cele mai multe puncte de la ultima clasată.

Rep.: Ce le-aţi spus jucătorilor după acest eşec?

D.C.: Eu mi-am exprimat nemulţumirea faţă de această situaţie şi faţă de atitudinea lor în joc dar a fost la cald atunci după meci şi probabil că nici ei n-au înţeles prea multe. O să am o discuţie cu ei din nou zilele acestea să vedem ce putem face pentru a ne califica totuşi.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: