Brazilienii testaţi de Ciobotariu au văzut zăpadă pentru prima dată

Antrenorul pandurilor, Liviu Ciobotariu, testează trei brazilieni care  au sosit la antrenamentul de ieri dimineaţă. Cei trei fotbalişti vin de la temperaturi de peste 40 de grade şi au de suportat frigul de la Târgu Jiu iar ninsoarea le-a creat mari probleme.

Conducerea de la Pandurii susţine promovarea tinerilor de la echipa a doua şi mai puţin achiziţionarea de jucători străini dar dacă dintre cei sosiţi la probe se vor găsi talente extraordinare şi care să poată fi transferaţi fără prea mulţi bani, gorjenii ar fi deschişi achiziţionării de jucători.

Aşteaptă mai mulţi străini la probe

Antrenorul Liviu Ciobotariu nu exclude posibilitatea de a vedea mai mulţi jucători în perioada de pregătire şi chiar spune că e o practică normală la toate echipele din liga I: ”Cu siguranţă vor mai veni şi jucători în probe, este perioada în care toate echipele mai aduc jucători să îi testeze. Dar eu am mai spus că merg pe jucătorii pe care îi am şi dacă mai apare ceva foarte bun şi avantajos pentru club şi pentru noi este OK. Dacă nu, nu va fi nici o problemă”.

Singurul transfer perfectat rămâne cel al lui Kamara dar tehnicianul spunea la analiza făcută la final de tur că ar dori încă doi jucători în compartimentul defensiv şi la mijlocul terenului. „Am spus că mi-aş fi dorit câte un jucător în fiecare compartiment dar eu am mare încredere în ceea ce am şi în banda dreaptă şi în linia de mijloc. Nu cred că mai luăm ceva decât dacă se va ivi ceva foarte bun. Şi în cazul în care va pleca cineva va trebui să fie înlocuit. Şi eu am în cap mai multe variante dar nu le pot spune pentru că deocamdată nu se pune problema să plece niciun jucător”, spune Ciobotariu care aşteaptă acum să îşi completeze lotul cu jucătorii întârziaţi până la finalul săptămânii dar şi cu alţii care vor veni la probe, în următoarele zile fiind aşteptaţi şi doi bosniaci.

Nu suportă frigul

Primii sosiţi la probe sunt trei brazilieni care au avut de suportat chiar la primul lor antrenament la Târgu Jiu rigorile vremii din România. Paolo Diego Messies Dus Santos  are 22 de ani, este atacant  şi vine de la Lencois Paulista

Alexandre Bernardo Texieira Gomez are 21 de ani, este mijlocaş stânga şi a jucat la Rio de Janeiro Potuguesa iar Leandro Rodrigues Da Costa are 29 de ani, este mijlocaş central şi a jucat la Rio de Janeiro Paysandu. Antrenorul Ciobotariu a explicat că aceşti jucători vor rămâne la Pandurii până se va convinge dacă  pot face faţă pe posturile respective: „Dacă vor confirma că sunt mai buni decât jucătorii pe care îi avem noi pe aceste posturi vom discuta despre un eventual transfer. Rămâne să vedem cum se comportă la antrenamente în următoarele zile.” Din păcate încă din prima zi de pregătire unul dintre brazilieni a cedat în timpul antrenamentului din cauza frigului, Leandro Rodrigues mărturisind că e pentru prima dată când a văzut zăpada şi a luat contact cu astfel de temperaturi scăzute. Acesta a cerut voie antrenorului Ciobotariu să meargă mai devreme la vestiar, el nefiind obişnuit să alerge pe astfel de vreme, la Târgu Jiu ningând ieri pe toată durata antrenamentului.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: