Fotbaliştii generaţiei cu suflete de aur l-au ajutat pe Andrei

Andrei Glăvan este copilul pentru salvarea căruia şi-au dat întâlnire la Târgu Jiu mari glorii ale fotbalului românesc. Generaţia de aur a lui Hagi şi Gică Popescu a oferit un spectacol de zile mari.

Meciul caritabil a fost atracţia serii. După ce Andra le-a cântat celor 1000 de norocoşi care au intrat în posesia preţioaselor invitaţii, în Sala Sporturilor şi-au făcut apariţia cei 28 de componenţi ai lotului echipei Pandurii, împreună cu staff-ul tehnic şi medical şi conducerea clubului. Printre cei care au fost cei mai aplaudaţi de suporteri s-au numărat brazilianul Cardoso, ivorianul Kamara care este una dintre noile achiziţii şi Cosmin Tilincă, acesta apărând în braţe cu fiul său Darius, care are doar o jumătate de an. Jucătorii au luat loc în primul rând al tribunelor pentru a vedea apoi o lecţie de fotbal predată de fostele glorii ale naţionalei din Generaţia de Aur şi de fostele glorii de la Pandurii, printre care chiar şi antrenorul lor, Liviu Ciobotariu.

Andrei i-a cunoscut personal pe fotbalişti

Gică Popescu şi Gică Hagi au venit la Târgu Jiu de la Lisabona unde au luat parte tot la un eveniment de acest gen, pentru ajutorarea victimelor cutremurului din Haiti. Deşi răspund de regulă prezent la astfel de iniţiative, ambii foşti mari fotbalişti au spus că astfel de evenimente sunt destul de rare în România şi ar trebui organizate mai des. Hagi şi Popescu au dorit mai întâi să-l cunoască pe micuţul de şapte ani care are nevoie urgentă de bani pentru tratament, ambii donând câte 1000 de euro pentru Andrei Glăvan. „Faptul în sine nu e o bucurie pentru că e un copil bolnav, dar a putea participa să-l ajutăm e un moment de mândrie pentru că putem pune umărul să strângem banii de care are nevoie”, a spus Gică Popescu. Fără ca organizatorii să-i fi rugat, cei doi au intrat în sală de mână cu micuţul Andrei care abia acum a aflat cine sunt cei doi mari fotbalişti.

Peste 50.000 de lei vor ajunge la familia lui Andrei

Prezentarea fotbaliştilor „Generaţiei cu suflete de aur”, cum i-a numit crainicul televiziunii care a transmis în direct evenimentul, a fost urmată de un joc demonstrativ şi de o licitaţie a tricourilor celor care au evoluat pe teren, majoritatea foşti fotbalişti ai echipei naţionale şi foşti fotbalişti ai echipei Pandurii. Echipa "Generaţiei de Aur" i-a avut pe teren pe Hagi, Gică Popescu, Belodedici, Silviu Lung, Adrian Ilie, Sorin Cârţu, Gabi Popescu, Iosif Rotariu, Florin Bătrânu, Marcel Băban şi Toni Doboş, acesta revenind pentru prima dată pe teren după ce a suferit o operaţie pe creier.

Scorul partidei nu a interesat pe nimeni, deşi jucătorii ambelor echipe, unii aproape de vârsta pensiei, au arătat că n-au uitat sportul care i-a consacrat. Meciul a fost urmat de vânzarea la licitaţie a tricourilor cu care fotbaliştii au evoluat pe teren, cele mai scumpe fiind ale lui Hagi şi Gică Popescu, vândute cu 3.000 de lei. Preşedintele Pandurilor a achiziţionat tricourile celor doi antrenori care au pregătit echipa din Târgu Jiu în acest sezon, cel al lui Sorin Cârţu cu 1.200 de lei şi al lui Liviu Ciobotariu cu 1.000 de lei, dar şi tricourile lui Gică Popescu şi Hagi cu câte 3.000 de lei.

Unul dintre sponsorii evenimentului, Blue Air, a donat 5.000 de euro.  Conducerea clubului estimează că s-a depăşit în total suma de 50.000 de lei, bani care au ajuns sau vor ajunge la familia lui Andrei Glăvan.

Declaraţii participanţi:

Gheorghe Hagi : „Ne-am simţit bine aici la Târgu Jiu, publicul a fost la înălţime şi totul a fost frumos. E important şi pentru noi să ne mai vedem din când în când şi să ne mai mişcăm. E bine să îmbraci din nou tricoul echipei naţionale, întotdeauna m-am simţit bine chiar dacă a fost vorba de un meci oficial sau ca acum de un meci caritabil. Sunt pentru prima dată la Târgu Jiu şi sper să organizăm mai des astfel de evenimente.”

Gică Popescu: „De câte ori avem ocazia să ne vedem şi să jucăm din nou este o mare plăcere pentru noi. Din păcate a trebuit fim prezenţi la un eveniment minunat, dar care are la bază un caz mai nefericit, situaţia delicată a unui copil. Important este faptul că am putut fi prezenţi şi am putut pune şi noi umărul la strângerea de bani pentru acest copil. Oricum mă bucur că am venit aici, n-am mai fost la Târgu Jiu de acum cinci ani.”

Miodrag Belodedici: „Zi de zi întâlnim oameni care au nevoie de ajutor şi cazuri din acestea. Şi de aceea cred că ar trebui făcute mai des astfel de meciuri pentru oameni. Ne bucură extrem de mult revenirea pe teren cu această ocazie a lui Toni Doboş, se vede că e bine, dar din păcate se mai văd sechele ale accidentului.”

Marin Condescu: „Orice acţiune pe care o faci pentru salvarea unei vieţi este o reuşită. Toţi cei care au venit în frunte cu Hagi şi Gică Popescu merită tot respectul nostru. Le mulţumesc tuturor şi celor de la Pandurii. Toate tricourile scoase la licitaţie au fost scumpe pentru că au contribuit la ajutarea unui copil.”

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: