Cupă, „puţin trist” după despărţirea lui Băsescu de PDL

Zecile de delegaţi de la Gorj care au mers sâmbătă la Bucureşti pentru a-şi alege preşedintele din fruntea partidului nu au apucat să se bucure prea mult de victoria lui Vasile Blaga, susţinut de mulţi dintre aceştia, despărţirea lui Traian Băsescu de PDL aducându-i pe aceştia în postura de a fi membri într-un partid ce şi-a pierdut principalul reper al ultimilor ani.

Decizia lui Băsescu de a le spune adio foştilor săi colegi, după 9 ani petrecuţi la Cotroceni, nu a fost primită cu bucurie nici măcar de susţinătorii lui Blaga, liderul filialei judeţene, deputatul Ion Cupă, declarându-se ieri „puţin trist” pentru ceea ce se întâmplă cu partidul.

„Declaraţia domnului preşedinte Băsescu este un lucru care mă face să mă simt puţin trist pentru că e trist ce se întâmplă după victoria domnului Blaga. Nu e bine cine se întâmplă în partid după acest moment şi aşteptăm şi noi să vedem cu interes ce se va întâmpla în perioada următoare”, a menţionat Cupă, un semnatar al moţiunii lui Vasile Blaga. El afirmă că le-a cerut membrilor din organizaţie „să rămână calmi”, pledând pentru unitatea partidului atunci când a fost întrebat dacă există posibilitatea unei scindări în interiorul PDL. „Oamenii au fost afectaţi, vă daţi seama, de poziţia domnului preşedinte. Am vorbit cu ei să fie calmi şi să dăm dovadă de unitate. Eu sunt pentru unitate şi aşa am pledat şi la Convenţia Naţională. Le-am spus colegilor să rămână calmi pentru că breaking-news-urile de pe ecranele televiziunilor centrale produc multe emoţii printre membrii partidului”, menţionează deputatul Ion Cupă.

Filiala Gorj a PDL a fost reprezentată la Convenţia Naţională a partidului de 69 de delegaţi, fiecare dintre aceştia având libertatea de a vota conform propriilor opţiuni, preşedintele interimar al organizaţiei, deputatul Ion Cupă, fiind singurul care s-a declarat deschis un susţinător al lui Vasile Blaga. În timpul campaniei electorale interne din partid, Cupă a asigurat la Târgu Jiu primirea în condiţii egale şi a lui Vasile Blaga, dar şi a Elenei Udrea.

REZULTAT

Singurul gorjean care a candidat la aceste alegeri a fost Ion Fugaru, care şi-a dorit preşedinţia Comisiei pentru integritate. Acesta a obţinut doar 176 de voturi, aproape tot atâtea câte a luat celebra Monica Macovei la preşedinţia partidului. Numărul a fost insuficient pentru ca Fugaru să prindă funcţia.

Vizualizări: 234

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: