Cupa, ultima speranţă pentru Europa

Cupa României ar putea salva un sezon slab al Energiei. Doar locul 7 în clasament şi o serie de patru înfrângeri la rând au transformat finalul de sezon într-un coşmar. Primul duel e in sferturi cu Odorhei, meci transmis în direct pe DigiSport Plus de la ora 16.

David CONSTANTINESCU

Totul ar putea fi şters cu buretele dacă handbaliştii dau lovitura în turneul ce debutează azi la Severin. În sferturi, Energia dă peste vicecampioana HC Odorhei, echipă pe care au învins-o de două ori în campionat. „Cupa României e o competiţie a surprizelor, am văzut la fete că ocupanta locului 5 a pierdut participarea în cupele europene pentru că celelalte competitoare i-au luat faţa. Asta se poate întâmpla şi la noi, ne ducem să jucăm. Bineînţeles că toţi ne-am dori să ajungem în finală dar să luăm fiecare joc la rând. Putem spune că avem un avantaj moral în faţa celor de la Odorhei dar niciun meci nu seamănă cu altul”, a comentat antrenorul Liviu Andrieş.

LOT

Handbaliştii nu au prime speciale din partea conducerii pentru câştigarea trofeului, dar nu asta e grija lui Andrieş. „Nu ne putem baza pe Şandru, s-a dus să se opereze. Enache are probleme musculare, nu s-a antrenat până acum, dar sperăm să-l recuperăm. Revine şi Dan Ilieş, nu e sută la sută, dar sper să-l folosesc”, a încheiat antrenorul Energiei.

CALCULE

Pentru a obţine biletele pentru Cupa Cupelor, calculele sunt simple. Gorjenii trebuie să câştige turneul de la Severin sau să joace finala împotriva campioanei HCM. „Ţinând cont că nu întâlneşti Constanţa până în finală e un traseu bun”, spune Andrieş.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: