Cursuri de calificare pentru gorjenii șomeri

Sute de șomeri din județul Gorj au urmat cursurile de calificare din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj. Gorjenii speră ca în urma calificării obținute să își găsească un loc de muncă.

Cursurile de calificare se fac pe mai multe domenii, fiind vorba despre sudori, instalatori sau dulgheri, spune șeful AJOFM Gorj, Romeo Chiriac.

”Prin Programul de Formare Profesională, am organizat de la începutul anului 7 cursuri, fiind cuprinse 180 de persoane. Din acest număr, 165 sunt șomeri indemnizați și 15 neindemnizați.  Este vorba despre următoarele meserii: lucrători în comerț, instalatori, cameristă, sudori, operatori introducere, validare, prelucrare date, comunicare în limba germană și engleză”, a spus Romeo Chiriac.

Romeo Chiriac  spune că deja 79 de șomeri au fost angajați după finalizarea acestor cursuri.

”Pentru perioada următoare se formează grupe pentru ocupațiile de agent de securitate, brutar, bucătar, dulgher, inspector resurse umane, ospătar, chelner și zidar. Deja avem încadrați în muncă 79 de foști șomeri, care după ce au absolvit cursul, au fost angajați”, a mai spus șeful AJOFM Gorj.

La aceste cursuri, beneficiarii de ajutor de șomaj participă în mod gratuit.

Vizualizări: 981

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: