Acuzații dure. Șefii CE Oltenia, „niște asasini economici”!

Primarul Robert Filip continuă războiul cu oficialii Complexului Energetic Oltenia pe marginea licitației pentru șlamul de la Termocentrala Rovinari. Compania va scoate la licitație materia primă, dar edilul reclamă deja nereguli în organizarea acestei proceduri și i-a numit pe șefii companiei „asasini economici”.

De aproape un an, primarul din Rovinari încearcă să convingă administrația companiei să scoată la licitație șlamul de la termocentrala din oraș astfel încât să deschidă cea de-a patra fabrică din oraș, una de gips carton, dar care, pentru a putea funcționa, are nevoie de materia primă de la termocentrală.

Compania organizează licitația în curând, dar edilul Robert Filip acuză că aceasta este „cu dedicație”: „Cel mai negru lucru pe care l-am văzut în ultimii 20 de ani și nu știu dacă se întâmplă printr-o țară din asta bananieră pe undeva, au scos, după doi ani de lupte subterane și în stil mafiot, au scos la procedură acea licitație pentru șlamul de la Rovinari. Va avea deschidere peste o lună și a fost făcută după chipul și asemănarea unora. Se pare că noi, gorjenii, nu ne vom trezi din prostia pe care o avem și nu constatăm nici în ultimul ceas că ne punem singuri pământ în cap, că vom închide această companie și grupul de bandiți de la Craiova nu va trage decât focul sub turta lor, va face doar combinații pe răspunderea politică poate și a PNL la Gorj și pe neasumarea noastră, a gorjenilor, care suntem buni să ne batem joc de acest județ”.

Mai departe, Filip i-a arătat cu degetul pe oficialii companiei pe care îi vede vinovați de ratarea ocaziei de a deschide o fabrică de gips carton în Rovinari. „Ce au făcut ei cu această fabrică și faptul că au făcut în așa fel încât să își bată joc de un județ întreg îi pot cataloga niște asasini economici. Să arunci la gunoi o investiție de 30 de milioane de euro, trebuie să fii cel puțin nebun. Am întrebat ce e ilegal să respecți aceeași procedură ca la Turceni? Și-au asumat public că vor susține crearea unor locuri de muncă. Tu dai afară niște oameni și te doare în fund de o procedură care ar putea să mai facă încă 300 de locuri de muncă. Și-au bătut joc și de munca noastră, și de gorjeni”, a declarat Robert Filip, la Tele3.

Vizualizări: 3,657

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: