Ordonanța privind ajutorul pentru CE Oltenia, modificată

Guvernul a modificat joi Ordonanța de Urgență nr. 21/2021 prin care a fost aprobat un ajutor de stat de restructurare Societății ”Complexul Energetic Oltenia”. Asta pentru că, inițial, jumătate din ajutorul de 1.180.446 mii lei nu era bugetat.

Drept urmare, Ministerul Finanțelor va aloca sub forma de grant, la solicitarea Ministerului Energiei, suma de 664.106 mii lei, în scopul asigurării resurselor necesare acordării ajutorului de stat, Societății Complexul Energetic Oltenia SA. Suma va asigurată de Ministerul Finanțelor fi din venituri rezultate din privatizare, pentru achiziția parțială de certificate de emisii de gaze cu efect de seră aferente anului 2020.

”Continuăm procesul de restructurare al CEO, iar suma alocată astăzi vine să confirme faptul că respectăm planul agreat cu Comisia Europeană. CEO este un pilon important al sistemului energetic din țara noastră, dar totodată trebuie să ducem la final planul de restructurare pentru a putea produce energie curată”, a declarat Virgil Popescu ministrul Energiei.

Suma care va ajunge la CE Oltenia este cea prevăzută inițial, pentru plata certificatelor de CO2 asigurarea altor cheltuieli de funcționare.

Vizualizări: 3,960

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: