Cursuri pentru gorjenii care vor să-și deschidă punct gastronomic local

Gorjenii care vor să-și deschide puncte gastronomice-locale în mediul rural pot participa la cursuri gratuite în perioada 26-29 mai. Înscrierile se fac până pe 25 mai.
Cursurile sunt organizate de Agenția Națională a Zonei Montane, în parteneriat cu Asociația Acasă la Brâncuși și Consiliul Județean Gorj, pentru cei care doresc să activeze în domeniul gastronomiei locale!
"Programa este bine structurată și oferă informații esențiale despre normele sanitar-veterinare, procedura de înregistrare sanitară veterinară și siguranța alimentelor, precum și despre activitățile de obținere și vânzare directă a produselor alimentare de origine animală sau nonanimală. De asemenea, sunt abordate teme legate de producție, procesare, depozitare, transport și comercializare a produselor non-animale. Punctele de Gastronomie Locală (PGL) sunt locații reprezentate de bucătăriile din gospodăriile rurale, unde se pregătesc și servesc preparate culinare autentice, după rețete specifice zonei, direct către consumatori, pentru un număr de până la 15 persoane."
Vizualizări: 388
Distribuie Trimite pe WhatsApp