Cursurile la Şcoala din Roşia de Amaradia ar putea fi sistate

Pandurul prezenta ieri situaţia unor elevi din Roşia de Amaradia care, dacă autorităţile nu vor lua măsuri urgente, nu vor mai merge la şcoală. Unitatea de învăţământ a fost afectată de alunecări de teren în urma ploilor din aceste zile. Primăria localităţii are nevoie de 6 miliarde de lei pentru a construi un zid de protecţie care să împiedice pământul să acopere şcoala. Între timp, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj recomandă evacuarea clădirii.

Primăria are doar jumătate din această sumă şi aşteaptă sprijinul guvernului pentru a le oferi elevilor siguranţa la şcoală. Prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei împreună cu şefii Inspectoratului în Construcţii şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj s-a deplasat ieri în localitatea Roşia de Amaradia pentru a analiza situaţia. Din punctul lor de vedere şcoala poate fi salvată. „Situaţia nu e chiar atât de gravă, dacă va fi făcut la timp zidul de protecţie nu va fi nicio problemă. Din ce am discutat cu primarul, Liviu Cotojman nu sunt fonduri suficiente. Din cele şase miliarde de lei care sunt necesare pentru finalizarea proiectului, primăria are doar trei, astfel, voi face lobby pe lângă Guvern pentru obţinerea unei finanţări“, a precizat Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj.

Părinţii se tem

Inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, Liviu Dumitraşcu, spune că este posibil să nu se mai ţină cursuri în această şcoală dacă vor mai cădea precipitaţii abundente. „Se impune urmărire evoluţiei fenomenului astfel încât dacă se va agrava situaţia să se ia măsurile de rigoare mergându-se în cel mai rău caz la sistarea cursurilor din şcoala respectivă“, a spus Liviu Dumitraşcu, inspector şef ISU Gorj.

Părinţii celor care învaţă în această şcoală se tem pentru viaţa copiilor întrucât, spun ei, într-o clipă de neatenţie aceştia pot aluneca în prăpastie. „Nu doar şcoala e în pericol ci şi copii noştri, la cum se joacă ei pot aluneca şi doamne fereşte cad în prăpastie“, a precizat Elena Zvelt, mama unui copil.

Dacă zidul de consolidare nu va fi gata până la sfârşitul anului terenul pe care e construită şcoala riscă să o ia la vale.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: