Curtea de Conturi impută banii pentru casieria transformată în locuință de Aparegio

Situație încurcată pentru conducerea Aparegio Gorj, operatorul regional de apă și canal. Curtea de Conturi a stabilit abateri de ordinul zecilor de mii de lei în ceea ce privește apartamentul închiriat de la primărie cu scopul de a deschide o nouă casierie.

Este vorba de acel apartament din strada Lotrului, folosit de consilierul personal al directorului Traian Pătrăşcoiu, care nu a fost vreodată punct de colectare a taxelor la apă și canal de la cetățeni, așa cum trebuia să fie. În urma acțiunii de control desfășurată la începutul anului trecut de inspectorii Camerei de Conturi Gorj, aceștia au stabilit abateri care se ridică la 44.000 lei. ”S-au făcut cheltuieli pentru reabilitarea unui spațiu închiriat, dar nefolosit conform destinației”, se arată în raportul Curții de Conturi.

Inspectorii Curții de Conturi au lăsat conducerii Aparegio ca măsură de remediere a abaterii stabilirea întinderii și dispunerea măsurilor prevăzute de lege pentru recuperarea plăților nelegale efectuate cu chiria, reparațiile și utilitățile spațiului închiriat, dat fiind faptul că acesta nu a fost utilizat conform obiectului contractului.

Numai lucrările efectuate pentru amenajarea apartamentului respectiv s-au ridicat la 26-27.000 lei. Conducerea Aparegio spune că, înainte de a lua vreo măsură, vrea să afle care este punctul de vedere al magistraților Așadar, a contestat raportul Curții de Conturi. ”Suntem la instanță. Să vedem dacă zice instanța că e prejudiciu. Dacă instanța spune că e prejudiciu, o să mă îndrept la comisiile de recepție. La cine să mă îndrept?”, a comentat Traian Pătrășcoiu, directorul societății Aparegio.

Conform directorului Pătrășcoiu, consilierul în cauză este în concediu medical în această perioadă, fiind internat, în urma unei intervenții chirurgicale, la un spital de la Timișoara.

Vizualizări: 1,781

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: