Plic galben de la DNA pentru judecătorii din dosarul Microsoft

Preşedintele completului de la ÎCCJ care judecă dosarul Microsoft a anunţat, marţi, că a primit un plic galben confidenţial din partea DNA, care era destinat doar judecătorilor din dosar. Vor fi solicitate informaţii de la DNA despre conţinutul plicului, apoi se va decide dacă va fi deschis.

Judecătorul Ştefan Pistol, preşedintele completului care judecă dosarul Microsoft de la instanţa supremă, a anunţat, la termenul de marţi, că a primit de la Direcţia Naţională Anticorupţie un plic galben, confidenţial, destinat doar magistraţilor din dosar. Magistratul a subliniat că nu a deschis plicul.

În urma discuţiei de la şedinţă, cu avocaţii şi cu procurorul, s-a luat decizia să fie transmisă o cerere către DNA prin care solicită informaţii cu privire la conţinutul plicului. După ce procurorii anticorupţie vor transmite un răspuns, se va adopta decizia dacă plicul va fi deschis sau nu. Avocații insistă ca plicul să fie returnat fără a fi deschis.

În acest dosar, DNA a dispus, în luna septembrie a anului 2017, trimiterea în judecată a fostul ministru Gabriel Sandu, a fostului şef al Microsoft România Călin Tatomir şi a oamenilor de afaceri Claudiu Florică şi Dinu Pescariu în dosarul „Microsoft III”. Aceştia sunt acuzaţi că au prejudiciat statul cu peste 51 de milioane de euro. (M.F.)

Vizualizări: 2,091

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: