Cuscrii lui Bârcină, puşcărie cu suspendare pentru trafic de persoane

Sentinţă finală în dosarul de proxenetism și trafic de persoane instrumentat de procurorii DIICOT Târgu Jiu în care cap de afiş sunt foştii cuscri pe care i-a avut afaceristul Ion Bârcină, zis Dan Goeru, la nunta din aprilie 2010 la care naş a fost fostul judecător constituțional Toni Greblă. Clanul Radian, din Bengeşti Ciocadia s-a ocupat între 2008 și 2012 cu ducerea unor tinere, inclusiv minore, în ţările nordice, unde erau obligate să cerşească sau să se prostitueze, clanul câştigând peste 150.000 de euro, din estimările anchetatorilor.

Pe fond, la Tribunalul Gorj, majoritatea celor trimişi în judecată a primit pedepse cu suspendare, acum Curtea de Apel Craiova stabilind ca toţi inculpaţii să aibă pedepse a căror executare să fie înlocuită cu termene de încercare. „Dispune suspendarea executării pedepsei (...) aceste termene fiind: 6 ani pentru inculpatul Bîlteanu Cristinel, 5 ani şi 6 luni pentru inculpatul Andronache Dorel, 5 ani şi 6 luni pentru inculpatul Andronache Constantin, 5 ani şi 6 luni pentru inculpata Bîlteanu Carmen zisă Irina”, a decis instanţa.

Inculpații vor trebui să respecte și o serie de măsuri pe perioada termenului de încercare.

Ginerică a scăpat pentru că era minor

Printre inculpaţi se numără şi Ramin Bâlteanu, zis Damin, cel care a fost ginere la nunta pe care Bârcină şi Greblă au organizat-o la Poarta Sărutului cu trei elicoptere aduse special pentru a zbura în onoarea mirilor şi a nuntaşilor în aprilie 2010. Acesta era minor la data săvârşirii faptelor şi, ca urmare, s-a ales cu o simplă mustrare…„Aplică inculpatului minor la data săvârşirii faptelor Bîlteanu Ramin zis Damin măsura educativă a mustrării (...) Atrage atenţia inculpatului... în sensul că dacă va săvârşi din nou o infracţiune i se aplica o pedeapsă”.  La sfârșitul anului trecut Ramin a fost implicat într-un scandal, dar doar doi amici de-ai săi au fost arestaţi preventiv, el fiind pus sub control judiciar.

Principalii inculpați din dosar au fost însă obligați de către judecători, la Tribunalul Gorj, să le despăgubească pe fetele pe care le-au obligat să cerşească sau să se prostitueze, sumele stabilite de instanţă nefiind unele care să le afecteze prea mult buzunarele proxeneților. „Obligă inculpaţii Bîlteanu Cristinel zis Radian, Bîlteanu Ramin zis Damin, Andronache Dorel, Andronache Constantin şi Bîlteanu Carmen zisă Irina la plata către partea civilă Bălan Luminiţa a sumei de 10.000 lei reprezentând daune morale; la plata către partea civilă Goloşoi Elena Niculina a sumei de 10.000 lei reprezentând daune morale şi la plata către partea civilă Mornea Alina Mariana a sumei de 2.000 lei reprezentând daune morale. Ia act că partea civilă Vîrteniţă Alina Maricica a renunţat la acţiunea civilă”, a decis instanța.

Confiscări

Ceva mai mult s-ar putea să îi afecteze pe inculpați decizia prin care li se confiscă anumite sume de bani, sumele nefiind unele de neglijat. „Dispune confiscarea de la inculpatul Bîlteanu Cristinel a sumei de 20.000 euro în echivalent lei la data plăţii; de la inculpatul Andronache Dorel a sumei de 8.000 euro în echivalent lei la data plăţii; de la inculpata Bîlteanu Carmen zisă Irina suma de 6.000 euro în echivalent lei la data plăţii; de la inculpatul Bîlteanu Ramin zis Damin suma de 3.000 euro în echivalent lei la data plăţii şi de la inculpatul Andronache Constantin suma de 2.000 euro în echivalent lei la data plăţii. ...menţine sechestrul asigurător... asupra autoturismului marca BMW... proprietatea inculpatului Andronache Dorel şi asupra autoturismului marca Porsche Cayenne... proprietatea inculpatului Bîlteanu Ramin zis Damin”, a stabilit instanța.

Judecătorii au mai decis şi restituirea către inculpatul Andronache Dorel a armei albe (sabie cu lamă de 74 cm), dar şi a unor inele ce par a fi de aur şi care, în realitate, sunt tinichele vândute naivilor, stocul fiind destul de mărişor. „Dispune restituirea către inculpaţi a 401 inele tip ghiul de diferite forme din metal comun de culoare galbenă; a 14 monede de culoare galbenă Franz Iosif din metal comun; a 3 telefoane mobile şi 4 cartele sim şi a documentelor ridicate cu ocazia efectuării percheziţiei”, a mai decis instanţa.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: