Tânără moartă cu zile în Spitalul Târgu Jiu

Încă o anchetă se va desfăşura zilele acestea la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, după ce medici de aici sunt acuzaţi de rudele unei tinere de 28 de ani că nu au îngrijit-o corespunzător şi că fata a murit cu zile. Pacienta avea pneumonie, iar familia susţine că de la internare şi până la deces starea de sănătate i s-a agravat mereu, medicii asigurându-i însă pe oameni că fata lor se va face bine. Rudele spun că ar fi cerut inclusiv transferul tinerei la alt spital, lucru care nu a fost acceptat.

Monica Giubegan suferea de o formă de handicap care îi obliga pe cei din familia sa să fie permanent în preajma ei, astfel încât să îi acorde sprijinul ori de câte ori tânăra de 28 de ani îl cerea. Inima sa a încetat însă să mai bată marţi dimineaţa, la şase zile după ce pacienta fusese adusă la spital pentru a fi tratată de pneumonie. Internată la secţia de Boli Infecţioase, tânăra a fost mereu supravegheată de cei din familie, tatăl său spunând că timp de 28 de ani i-a fost alături noapte de noapte. Bărbatul plângea ieri pe holurile spitalului şi spunea că e pentru prima dată când nu o mai are pe fiica sa alături.

Nimănui din familie nu îi venea să creadă că tânăra s-a stins atât de repede, mama Monicăi arătându-i cu degetul pe medicii care trebuiau să îi salveze viaţa acesteia. „Am stat lângă ea permanent şi sâmbătă şi duminică nu a fost nici un medic de gardă. Unde e posibil aşa ceva? M-am rugat de ei şi sâmbătă şi duminică pentru a aduce un medic. Le-am spus că moare fata, dar ei nimic. Venea o asistentă, îi făcea câte un algocalmin şi spune că nu are dragă nimic, că nu moare. Eu nu eram medic şi vedeam că fata mea moare şi nu se uita nimeni la ea. Îi clocotea pieptul şi ei spuneau că nu moare. În cinci zile bandiţii ăştia mi-au omorât copilul, că aşteaptă numai să le bagi la bani în buzunar şi în rest nu fac nimic”, a spus Victoria Giubegan.

Moartă la Reanimare

Zilele de sâmbătă şi duminică au fost de coşmar pentru părinţii Monicăi, iar pentru mama ei numai 1 Martie nu a fost. Dumitru Giubegan, frate al fetei, spune că de abia luni dimineaţa a venit un medic pe tură şi şi-a dat seama cât de complicată este situaţia tineri, motiv pentru care a şi dispus transferarea acesteia la Reanimare. A fost însă prea târziu. „Noi am cerut să o luăm de acolo, să o ducem la Craiova, la Cluj, altundeva, dar ne-au spus mereu că se va face bine şi că nu e nicio problemă. Spuneau că o tratează şi îi trece, iar în final au observat că nu mai au ce să facă şi au trimis-o la Reanimare, unde, din păcate, s-a stins”, declară Dumitru Giubegan.

Doar 24 de ore a mai rezistat Monica în viaţă după ce a fost adusă la Reanimare, ea pierzând lupta cu viaţa marţi dimineaţa. Conducerea spitalului a menţionat ieri că tânăra a fost tratată şi de alte afecţiuni care au fost descoperite după internarea ei, pneumonia nefiind singura boală de care suferea. Dr. Cătălin Rădulescu, director în cadrul unităţii medicale, a negat ieri faptul că tânăra nu ar fi fost supravegheată şi nu ar fi primit tratamentul corespunzător, el menţionând că o anchetă internă urmează să clarifice toate aspectele sesizate de părinţii îndoliaţi. „Din datele pe care le am de la medicii de pe cele două secţii pe care a fost tratată nu a fost solicitat un transfer în alte secţii al pacientei şi acest transfer nici nu a fost refuzat. A existat medic de gardă, dumneaei fiind internată de către o doamnă doctor care face şi ambulatoriu. Apoi a preluat-o medicul de gardă de pe secţia respectivă şi a tratat-o până la transferul pe secția ATI. Pacienta a decedat brusc, deşi s-au aplicat toate manevrele de resuscitare timp de o oră şi jumătate”, a explicat Rădulescu.

ANCHETE

Prima instituţie care a reacţionat ieri la scandalul declanşat de rudele fetei decedate a fost Poliţia Judeţeană, care a comunicat că s-a autosesizat şi a deschis propria investigaţie, nemaiaşteptând ca familia să depună o plângere. Rudele fetei moarte spun că vor depune plângere însă şi la Poliţie şi la Colegiul Medicilor pentru a clarifica împrejurările în care s-a produs decesul şi pentru a preveni astfel de necazuri pentru alte persoane în viitor.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: