Senzaţional! „Domnu’ Dan”, 5 ani şi 6 luni cu executare!

Fostul candidat al PPDD care s-a luptat în 2012 cu Victor Ponta în Colegiul 6 Târgu Jiu pentru a deveni parlamentar de Gorj nu vă mai salută de ieri nici de la Vatican, nici din gipul său electoral, ci doar din spatele gratiilor. Instanţa de judecată l-a condamnat pe acesta la închisoare cu executare, Dan Diaconescu fiind încarcerat imediat de poliţiştii care au mers la casa sa din Bucureşti, alţi doi colaboratori ai fostului om de televiziune fiind şi ei băgaţi după gratii în acelaşi dosar.

Curtea de Apel Bucureşti aproape a dublat ieri pedeapsa de trei ani decisă în 2013 de Judecătoria Sectorului 1 pentru Dan Diaconescu, acesta trebuind să execute 5 ani şi 6 luni de închisoare. Fost candidat la deputăţie şi chiar la Preşedinţia României, „domnul Dan” a primit vestea condamnării sale la vila pe care o deţine în capitală, el fiind vizitat acolo, înainte de a fi ridicat şi încătuşat de poliţişti, de către Simona Man, preşedinte al Partidului Poporului Dan Diaconescu şi secretar de stat în Guvernul Ponta în baza unui protocol de colaborare semnat anul trecut între PPDD şi PSD.

Alături de Dan Diaconescu au mai primit condamnări cu executare şi doi dintre oamenii de încredere pe care fostul patron al OTV îi avea la televiziunea sa cu ani în urmă. Dorel Petru Pârv, realizator OTV, administrator la Kundalini SRL şi „recidivist postexecutoriu”, după cum a reţinut instanţa, a fost condamnat alături de Ghezea Mitruș, şi el realizator la OTV şi fost director general la publicaţia „Atac la persoană”. Primul a primit o condamnare de 4 ani, iar celălalt va sta după gratii 2 ani şi 6 luni, instanţa interzicându-le celor doi, dar şi lui Dan Diaconescu, să mai realizeze emisiuni radio sau tv ori să scrie la vreun ziar pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepselor dispuse acum.

Victima şantajului a murit

Rechizitoriul întocmit de procurorii DNA încă din 2010 arată că cei trei realizatori de emisiuni de la OTV l-au şantajat pe un om de afaceri, dar şi pe un primar din Arad, pentru a face rost de bani de la aceştia. Patronul cu pricina este nimeni altul decât Paul Petre Ţârdea, cel care a fost implicat şi într-unul din dosarele fraudelor de la BCR Novaci şi care, între timp, a decedat. El a fost şantajat cu 100.000 de euro, bani pe care ar fi trebuit să îi dea pentru ca pe OTV să nu fie denigrat cu fapte reale sau imaginare, după cum reţin anchetatorii. Din suma respectivă, afaceristul a dat 4500 de euro, ameninţările la adresa sa şi şantajul având loc în 2005, adică în urmă cu un deceniu! „Ameninţarea a constat în difuzarea, pe postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare compromiţătoare pentru persoana şantajată, cum ar fi date despre trecutul infracţional al acesteia şi afirmaţii legate de fraudarea jocului televizat Eurotombola, organizat de societatea comercială condusă de respectivul om de afaceri, joc difuzat de un post de televiziune concurent", după cum a menţionat DNA.

În cazul primarului comunei arădene Zărand, Ion Moţ, procurorii reţin că în perioada mai-septembrie 2009, prin intermediari sau direct, Dan Diaconescu l-a ameninţat pe edil cu dezvăluiri reale sau imaginare pe OTV. Prin intermediul lui Dorel Pârv, patronul OTV spera să obţină 200.000 de euro, primarul spunând că a dat, în cele din urmă, 30.000 de euro şi 42.000 de lei, scopul final fiind ca banii să ajungă de la Pârv la „domnul Dan”.

DD: Vă las săraci şi naivi

În acest dosar Dan Diaconescu a fost arestat preventiv timp de 3 zile, în iunie 2010, la vremea respectivă magistraţii considerând că ancheta poate continua fără ca realizatorul tv să fie ţinut în spatele gratiilor. La ieşirea din închisoare, Diaconescu le-a promis susţinătorilor săi că îşi face partid, iar ulterior el chiar a candidat la un post de deputat chiar la Târgu Jiu în Colegiul lui Victor Ponta. Ieri Diaconescu a ajuns din nou să poarte cătuşe la mâini, la ieşirea din locuinţa sa, situată în cartierul Primăverii, în drumul spre Penitenciar, el încercând să îl parafrazeze pe Brâncuşi în ultimul discurs public ţinut înainte de arestare. „Vă las săraci şi naivi şi sper să nu vă găsesc mai săraci şi mai naivi”, a spus Dan Diaconescu, el menţionând şi că nu mai are încredere în Justiţie de acum încolo. „Cred că niciun român nu mai are acum încredere în justiţie. Mi-au închis televiziunile, mi-au închis partidul, acum mă închid pe mine", a declarat Diaconescu.

REACŢIE

„PPDD va avea un viitor şi fără Dan Diaconescu, ne vom replia”, a spus preşedintele filialei Gorj. „Urmează să avem o întâlnire la nivel central pentru a vedea ce vom face în continuare. Nu voi pleca din PPDD”, a spus Robert Filip.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: