Cum să cumpărați un laptop pentru gaming in 2020

Deși desktopul rămâne suprem în rândul multor gameri, uneori aveți nevoie de ceva ceva mai portabil. Un laptop pentru gaming este un echipament dinamic, în mișcare, cu puterea de a susține jocuri, într-un mod portabil, ce poate fi luat în deplasare.

Atunci când cumpărați un laptop pentru gaming, nu vă puteți uita numai la specificații. Până la urmă, vă uitați la un computer întreg, inclusiv o tastatură și un ecran încorporat.

În continuare, vom trece prin toate deciziile pe care trebuie să le luați atunci când achiziționați un laptop pentru gaming, astfel încât să puteți obține cel mai bun echipament pentru nevoile și bugetul dvs.

De ce GPU ai nevoie?
În timp ce unele jocuri folosesc CPU, majoritatea jocurilor sunt în continuare corelate cu GPU. Așadar, aceasta este una dintre cele mai importante decizii pe care le luați atunci când cumpărați un laptop pentru jocuri. În momentul de față, majoritatea laptopurilor de jocuri sunt dotate cu GPU Nvidia GeForce GTX sau RTX.

Jocuri entry-level: dacă nu jucați pe cele mai înalte setări, puteți alege un GTX 1650, care vă va permite să încărcați cele mai multe jocuri, în setările intermediate. Un GTX 1660 Ti vă va oferi puterea de care aveți nevoie și merită investiția.

Mainstream Gaming: Nvidia GeForce RTX 2060 este un card bun de rang mijlociu, care vă va permite să jucați cele mai multe jocuri pe setări înalte. De asemenea, este considerat standardul minim pentru realitatea virtuală, deci este cel mai accesibil card pentru Oculus Rift sau HTC Vive.

VR și cele mai înalte setări: Un RTX 2070 vă va permite să jucați aproape orice pe setările înalte. RTX 2080 sau RTX 2080 Ti sunt cele mai puternice carduri din seria 20, care vă permit să accesați mai ușor VR și efecte speciale. Cu noua serie RTX, puteți juca jocuri video cu raze și obțineți rate de cadru mai rapide. Un RTX 2070 sau un RTX 2080 pot fi chiar suficiente pentru a juca jocuri în 4K.

Ce alte specificații ar trebui să caut?
Deși GPU este important, veți dori, de asemenea, să fiți în căutarea unui procesor bun, suficient RAM și mult spațiu de stocare.

CPU: În funcție de bugetul dvs., puteți obține un procesor Core i7 foarte puternic, cum ar fi cele din gama Toshiba Satellite, sau chiar unul cum ar fi Intel Core i9-9980HK. De asemenea, puteți găsi laptopuri cu procesoare desktop.

Cu toate acestea, majoritatea jocurilor beneficiază mai mult de un procesor GPU de calitate decât de un procesor, astfel încât puteți alege cu siguranță chiar și un procesor Core i5 pentru rezultate optime. De obicei, procesoarele nu sunt actualizabile, deci veți face această alegere o singură dată.

RAM: Jocurile pot folosi RAM intens, iar 8 GB este ceea ce vă recomandăm chiar și pentru sarcini de productivitate medie. Dacă puteți, ar trebui să alegeți chiar și 16 GB. Un laptop cu un GTX 1650 sau 1660 Ti vine de obicei cu 8 GB.

Dacă nu puteți alege laptopul cu 16 GB RAM acum, luați în considerare actualizarea acestuia în viitorul apropiat. Memoria RAM este actualizabilă în multe laptopuri pentru jocuri.

Memorie internă: hard disk sau SSD? De ce nu amandouă? Unele laptopuri pentru jocuri mai accesibile vor avea doar un hard disk (de obicei 1TB), dar majoritatea includ și un mic SSD pentru a servi ca unitate de pornire. Nu este neobișnuit să vezi un SSD de 128 GB și un HDD de 1 TB care lucrează în tandem. Dacă alegeți un SSD mai mare, este posibil să observați o scădere a timpului de încărcare, dar asta vă va costa și ceva mai mulți bani.

Ca și memoria RAM, memoria internă este adesea actualizabilă în laptopurile de gaming. Deci, dacă aveți nevoie de mai mult spațiu, puteți alege un HDD de 2TB sau mai mare.

Ce brand de laptop ar trebui sa aleg?
Fiecare brand de laptopuri pentru gaming are avantajele lui. Unele au designuri hardware specifice care ies în evidență, în timp ce altele se concentrează pe software personalizat. Puteti cauta Toshiba Satellite sau alte marci/modele, iată doar câteva dintre laptopurile bune din care puteți alege:

● Alienware Area-51m

● Asus Zephyrus

● Acer Predator 21X

● Toshiba Satellite

● HP Omen

● Lenovo Legion

● Razer Synapse

● Samsung Odyssey

Vizualizări: 1,430

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: