Cutremur și tsunami în Indonezia. Mii de victime!

update duminică: Bilanţul seismului cu magnitudinea 7,5 urmat de un tsunami care a afectat insula indoneziană Sulawesi a crescut la 832 de morţi, a anunţat duminică agenţia de gestionare a catastrofelor, precizând că acesta ar putea creşte în continuare.

Un cutremur puternic urmat de un tsunami a afectat Insula Sulawesi din Indonezia și s-a soldat cu 384 de morţi şi mii de răniţi, potrivit unui nou bilanţ anunţat sâmbătă de agenţia de gestionare a catastrofelor.

Spitalele sunt depăşite de afluxul de victime, numeroşi răniţi fiind îngrijiţi afară. Seismul a afectat în principal oraşul Palu şi regiunea vecină Donggala. ”La Palu sunt clădiri, case care au fost distruse, hoteluri, spitale”, a avertizat purtătorul de cuvânt al agenţiei indoneziene de gestionare a catastrofelor.

”Credem că zeci sau sute (de victime) nu au fost încă degajate din dărâmături. Principalul centru comercial din Palu s-a surpat. Hotelul Rua-Rua (...) s-a scufundat, avea 80 de camere, dintre care 78 erau ocupate”, a adăugat el.

Palu şi regiunea oraşului au fost afectate de aproximativ 100 de replici după cutremurul puternic de vineri, care a avut loc imediat înainte de ora 11.00 GMT (14.00, ora României).

Acest cutremur cu magnitudinea 7,5, potrivit Institutului american de geofizică USGS, este mai puternic decât seria de seisme care a afectat Indonezia în luna august şi care a ucis peste 500 de oameni şi a rănit aproximativ 1.500 pe Insula Lombok, vecină cu Insula Bali.

Un tsunami s-a declanşat la puţin timp după aceea - cu o înălțime maximă de 1,5 metri - pe coasta din apropierea Palu. (A.A.)

Vizualizări: 1,325

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: