CyberTraining la Universitatea Craiova, premieră în România

Universitatea Craiova este prima echipă din Liga 1 care efectuază antrenamente cu întregul lot, în acelaşi timp, deşi jucătorii sunt cu toţii acasă. Oltenii își desfășoară antrenamentele online în această perioadă, acestea fiind coordonate de preparatorul fizic Cornel Blejan.

Universitatea Craiova a început antrenamentele online, cum procedează şi Bayern Munchen, iar preparatorul fizic al oltenilor, Cornel Blejan, a explicat și cum le-a organizat.

Clubul a amenajat o sală de antrenament, astfel ca jucătorii să se simtă cât mai aproape de mediul în care au muncit până nu demult zilnic. În sală a fost montat și un ecran XXL, pe care preparatorul fizic Cornel Blejan putea să urmărească, de la distanță, toate mișcările jucătorilor,  în cel mai mic detaliu. Blejan a explicat pe site-ul oltenilor și cum organizează aceste ședințe de pregătire, care reprezintă o premieră în România. „Corectitudinea exercițiilor este foarte importantă pentru noi, vrem calitate pentru fotbaliști și nu cantitate. Pe un ecran mic îmi era imposibil să constat care sunt greșelile de execuție ale unora dintre ei, să le remediez în timp real pentru a nu periclita sănătatea și de aceea am optat pentru ajutor din partea unei instructoare de fitness”.

Blejan a structurat ședința în patru părți cu obiective diferite. Partea fundamentală a antrenamentului a fost antrenarea într-un regim de efort cât mai intermitent, pentru a stimula inima și a stimula cât de mult efortul specific fotbalului din punct de vedere cardiovascular. Preparatorul fizic a precizat că jucătorii s-au descurcat foarte bine, iar antrenamentele sunt un real succes.

Vizualizări: 657

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: