Romanescu: Eu nu sunt adversarul clubului Pandurii

Pandurii Târgu Jiu va putea disputa în continuare meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu în condiţiile în care se va ajunge la un acord cu Primăria Târgu Jiu, este de părere primarul Marcel Romaenscu. Cei de la Pandurii mai au şi posibilitatea de a câştiga în instanţă dreptul de a prelungi contractul de comodat cu încă cinci ani, respectiv perioada în care stadionul nu a putut fi folosit.

Primarul Marcel Romanescu a precizat că nu vrea să se înţeleagă că este adversar al clubului de tradiţie al Târgu Jiului şi că nu de aceea a cerut Consiliului Local să constate încetarea contractului de comodat cu Pandurii. „Eu nu sunt adversarul clubului Pandurii Târgu Jiu, dar sunt adversarul tuturor celor care au falimentat acest club. Şi nu pot să fiu prieten cu oamenii care au jefuit, pe româneşte, clubul Pandurii.  Nu a fost vorba să dăm afară echipa Pandurii. Cred că aceste lucruri trebuie discutate mult mai deschis şi eu nu am făcut altceva decât să pun în executare până la urmă un contract care se finaliza în luna martie. Din punctul meu de vedere era corect să luăm act de faptul că au trecut cei zece ani din momentul în care s-a prelungit acel contract şi, ulterior, să ne punem la masa negocierilor şi să vedem exact ce putem să facem pentru clubul Pandurii Târgu Jiu. Şi discutăm doar cu persoanele oficial mandatate să reprezinte acest club”, a explicat edilul la Radio Infinit, precizând că nu are nici o legătură cu situaţia dificilă în care se află Pandurii: „Vreau să amintesc tuturor că, dacă acest club a ajuns în situaţia în care este acum Pandurii, eu nu am contribuit în nici un fel la prejudicierea acestui club.  Eu, în 2017, când am venit primar la Târgu Jiu am găsit clubul Pandurii în insolvenţă, cu posibilitatea de a intra în faliment”.

Edilul mai spune că a notificat clubul Pandurii asupra încheierii perioadei de comodat înainte de expirarea contractului, aşa cum prevedea acesta. Mai mult, primarul spune că este dispus să ajute clubul Pandurii şi să găsească cele mai bune soluţii pentru echipă: „Şi dacă prelungeam cu 90 de zile cum spune domnul Floroiu nu rezolvam nici o problemă pentru că activitatea sportivă în perioada aceasta este suspendată. De ce trebuia să tergiversăm o problemă cu încă 90 de zile sau 120 când puteam foarte bine, după ce vedeam exact care este situaţia acestui contract, şi din punctul meu de vedere doar a expirat un contract şi noi doar luam act de acest lucru. După aceea să ne aşezăm la negocieri şi să găsim cele mai bune soluţii”.

Pandurii Târgu Jiu, echipa înfiinţată în 1962 şi care în 2005  a promovat în Liga 1, este acum în insolvenţă şi ameninţată cu falimentul pentru că nimeni nu este dispus să ajute acest club reprezentativ al oraşului Târgu Jiu.

Vizualizări: 821

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: