Ce riscă fotbaliştii dacă se reia campionatul fără pregătire

Reluarea campionatului în cursul lunii iunie cum se discută acum la nivel de FRF şi LPF ar putea dăuna jucătorilor dacă nu se vor face din nou stagii de pregătire centralizată. Medicii sportivi susţin că musculatura are de suferit pentru că organismul nu a mai făcut pregătirea cu care era obișnuit.

Olivia Timnea, medicul echipei Concordia Chiajna, a vorbit despre problemele pe care le vor întâmpina fotbaliștii în momentul reluării campionatului, când pandemia de coronavirus nu va mai reprezenta o problemă. Riscurile ar fi unele mari dacă aceştia nu vor avea un timp de pregătire înainte. Medicul consideră că perioada de pregătire trebuie să fie mai mare de o lună, pentru ca jucătorii să revină la o condiție cât de cât apropiată de cea de la începutul anului. În caz contrar, pot apărea accidentări, pentru că musculatura are mult de suferit.. ”Nici nu vreau să îmi imaginez, nici nu pot să mă gândesc. Din toate punctele de vedere nu este nimic benefic decât faptul că stau cu familia şi câştigă pe partea aceasta foarte mult. Să sperăm că organismul se va adapta şi el, cu timpul, şi că nu vom avea foarte multe accidentări. De asta mi-e cel mai teamă.Musculatura cred că suferă cel mai mult în momentul de faţă. Nu se face pregătirea cu care organismul nostru este obişnuit, este un alt gen de pregătire. Un organism în repaus total pentru un sportiv de performanţă este ceva nociv. El este obişnuit să se mişte, inclusiv aparatul cardio vascular este adaptat pentru mişcare continuă. Deci dacă era un repaus total, revenirea după aceea era dezastruoasă. Din punct de vedere medical mă refer”, a declarat, la TelekomSport, medicul clubului Concordia Chiajna.

Este posibil ca etapele din campionatele românești să se reia pe data de 5 iunie, iar pregătirea jucătorilor ar începe cu două săptămâni înainte, la jumătatea lunii mai, după ridicarea stării de urgență.

LPF a discutat, pe 14 aprilie, cu oficialii cluburilor despre posibilitatea ca Liga 1 să se reia în data de 5 iunie, în cazul în care starea de urgență nu va fi prelungită și după jumătatea lunii mai. Acest lucru poate fi implementat și la Liga 2 și Liga 3, dar situația este mai complicată din pricina faptului că mai sunt de disputat mai multe etape. Dacă în primul eșalon, în play-off, mai sunt opt etape, iar în play-out mai sunt de jucat 12 runde, în Liga 2 și Liga 3 mai sunt 14 rămase de desfășurat din actualul sezon.

Vizualizări: 378

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: