Damian Drăghici & Brothers concertează vineri la Târgu Jiu

Un nou spectacol de folclor va avea loc în week-end pe scena amplasată în Piaţa Prefecturii, unde marţi iubitorii acestui gen s-au putut bucura de mari nume ale genului care au concertat la Târgu Jiu. De această dată târgujienii sunt invitaţi să urmărească live, în centrul oraşului, taraful Constantin Lătărețu și Damian Drăghici & Brothers.

Festivalul cât o vară promis de autorităţile locale nu îi lasă pe gorjeni să se plictisească în week-end în oraş, pentru că în fiecare săptămână au avut loc evenimente culturale şi muzicale care au scos în aer liber pasionaţii fiecărui gen muzical.

Săptămâna aceasta a fost dominată de spectacole folclorice, după cel de marţi seara urmând acum vineri seara, de la ora 20:00, un alt concert, însă cu un alt fel de muzică populară, pentru că Damian Drăghici & Brothers nu au în repertoriu doar folclor sau nu neapărat folclorul cu care suntem obişnuiţi aici în România. Celebrul instrumentist şi compozitor de etnie romă, care s-a stabilit în Statele Unite, îmbină mai multe genuri muzicale, dar toate combinate cu folclorul românesc. Trupa Damian & Brothers a luat fiinţă în decembrie 2006, la iniţiativa artistului Damian Drăghici, reîntors la rădăcinile sale din România după 20 de ani petrecuţi în Grecia şi SUA şi după o carieră internaţională în lumea muzicii pop şi de jazz. De la înfiinţare şi până în prezent, Damian & Brothers a susţinut peste 600 de concerte în România şi în străinătate.

În 2016, leader-ul şi fondatorul trupei decide să schimbe sunetul Damian & Brothers şi introduce printre instrumentele tradiţionale lăutăreşti elemente de rock, cum sunt chitara electrică, basul electric, tobele de rock şi ritmuri de dubstep, reggae şi gypsy blues.

Sunetul inconfundabil al trupei Damian & Brothers s-a amestecat melodios cu vocile celor mai apreciaţi artişti români ai momentului în utlimii ani. Piese precum “Şaraiman”, “Mona“, „În staţie la Lizeanu”, “Mama mea e florăreasă” şi multe altele vor face deliciul ascultătorilor care vor veni în Piaţa Prefecturii vineri seara.

Nu trebuie să vă aşteptaţi la folclorul autentic cu instumente clasice pentru că Damian Drăghici combină instrumentele tradiţionale lăutăresti cu elemente de rock şi ritmuri de muzică electronică, dubstep, reggae şi gypsy blues.

Primarul Marcel Romanescu îi invită pe toţi târgujienii să ia parte la acest spectacol unic şi anunţă că în piaţă vor fi montate din nou scaune pentru persoanele vârstnice care doresc să vadă concertul: „Taraful Constantin Lătărețu și Damian Drăghici & Brothers vă oferă un altfel de spectacol la Târgu Jiu vineri, 26 iulie, începând cu ora 20:00, în Piața Prefecturii. Am ajuns în cea mai ”aglomerată” perioadă a Festivalului ”Infinity Târgu Jiu”, cu o serie de evenimente menite să satisfacă toate gusturile. Acesta este și motivul pentru care am căutat să acoperim cât mai multe genuri muzicale, iar artiștii care vor concerta vineri nu au nevoie de nicio prezentare. Cunoscuți pe plan internațional, vă vor încânta cu melodiile lor în centrul municipiului Târgu Jiu. Ca și la concertul de marți, vom pregăti locuri pe scaune în special pentru cetățenii în vârstă”.

Vizualizări: 1,688

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: