Dan Burlan: „Pandurii vor continua acţiunile în instanţele civile sau vor face o plângere penală”

Directorul general al SNLO, Dan Burlan,  a declarat aseară la Gorj TV că o instanţă sportivă nu poate fi superioară unei instanţe judecătoreşti şi comisiile LPF trebuie să ia în calcul hotărârile instanţelor judecătoreşti în cazul Iordache.

Directorul SNLO a explicat aseară cum s-a ajuns la situaţia actuală şi cum Iordache a fost declarat liber de contract în baza unor acte false. „În urma unei decizii ale instanţelor Ligii Profesioniste de Fotbal, Ilie Iordache a plecat în Grecia ca jucător liber de contract. Ori acolo la Comisiile LPF te poate judeca oricine şi să dea câştig de cauză pe un document fals. Jucătorul Iordache s-a dovedit că nu din cauza clubului Pandurii a devenit liber de contract ci din cauza unei decizii eronate a unei comisii de la LPF. În plus jucătorul Ilie Iordache este la ora aceasta tot la Pandurii şi nu poate invoca Dinamo că jucătorul a plecat de la Pandurii”, a explicat Burlan, dând exemple de astfel de decizii anulate ulterior la TAS: ” Aceste decizii eronate au fost anulate de instanţele judecătoreşti ulterior. În orice stat o instanţă judecătorească este superioară instanţelor sportive. Până la urmă s-a şi văzut că s-au luat multe decizii la LPF care la TAS sau fost anulate. Ori această decizie a Comisiei de la LPF a dat câştig de cauză celor de la Dinamo iar decizia respectivă a fost anulată prin instanţele judecătoreşti care au dat câştig de cauză clubului Pandurii”.

Dan Burlan a mai precizat că se face o mare nedreptate dacă jocul cu Universitatea de luni nu se va disputa. În acest caz Pandurii vor continua lupta în instanţele civile sau chiar vor trece la plângeri penale contra celor care au judecat acest caz: „Dacă nu jucăm luni cu Craiova este o problemă şi este trist pentru noi. Luăm în calcul şi acest aspect dar este o nedreptate care ni se face şi este trist pentru noi. Va trebui să continuăm acţiunile noastre în instanţele civile sau chiar să facem o plângere penală pentru cei care nu respectă o hotărâre judecătorească”.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: