Dan Vîlceanu: Ciurel mincinos, Călinoiu strămutat de lux

Copreşedintele Alianţei Creştin Liberală (ACL) Gorj, Dan Vîlceanu, a reacţionat dur, ieri, în conferinţă de presă, după o declaraţie dată de Laurenţiu Ciurel, conform căreia familia Vîlceanu blochează Cariera Roşia. El a spus că Laurenţiu Ciurel minte şi că demonstrează că face campanie pentru PSD. El i-a cerut lui Ciurel să-şi recunoască minciuna şi să-şi ceară scuze public. Vîlceanu a amintit şi de cazul strămutatului de lux Ion Călinoiu, evident pentru toată lumea, mai puţin pentru organele de anchetă.

Copreşedintele ACL Gorj, Dan Vîlceanu, vrea ca Ciurel să-şi ceară scuze dacă vrea să mai negocieze vreodată pentru casa şi terenul de la Roşia. Laurenţiu Ciurel, directorul CE Oltenia, a declarat în presă că liderul PDL Dan Vîlceanu blochează cariera Roşia deoarece nu vrea să vândă terenul şi casa din faţa excavatoarelor, iar unitatea nu mai are front de lucru. Vîlceanu a declarat că el nu are nici un teren în zona minieră, acestea aparţinând tatălui său şi că a existat o discuţie finalizată cu o înţelegere în 2013. „Vreau să vă spun din start că domnul Ciurel minte. Toate afirmaţiile domnului Ciurel sunt minciuni. În primăvara anului 2013 domnul Ciurel s-a întâlnit cu tatăl meu, pentru că eu nu am nici un centimetru de teren în nicio zonă minieră. Singurul teren al meu îl puteţi regăsi în declaraţia de avere. Discuţia a fost constructivă, pretenţiile tatălui meu au fost mai mult decât decente, în sensul în care a dorit să fie casa reconstruită acolo unde complexul are teren, fără să spună vreo localitate sau zona unde să fie casa, unde are complexul teren. Şi în ceea ce priveşte pădurea ea să fie despăgubită la preţul pe care îl evaluează. Domnul Ciurel a fost de acord, a chemat pe cineva de la Investiţii şi i-a spus să înceapă să se ocupe de problemă şi dacă întâmpină dificultăţi să-i raporteze domnului Ciurel direct“, a explicat Vîlceanu. 

Strămutatul privat şi mincinosul de lux

Vîlceanu spune că Ciurel, managerul „privat“ al companiei, a ieşit cu aceste declaraţii acum, după mai bine de un an în care nu a mai dat nici un semn, pentru a sprijini PSD în campanie. „Timp de un an şi jumătate nu ne-a mai căutat nimeni şi nu ne-a mai zis nimeni nimic şi aflu din presă că solicitările noastre pe care ne înţeleserăm sunt aberante. Dacă îl interesa de soarta minerilor din Roşia discutam până acum. Domnul Ciurel e un instrument politic, altfel nu văd de ce ar face referire la lideri politici care blochează cariera. Acum“, spune Vîlceanu. El îi cere lui Ciurel să-şi ceară scuze pentru minciuna spusă. „Doreşte să negocieze prin intermediul presei. Am aflat de la presă că solicitările noastre sunt aberante. (...) Până când nu-şi va cere scuze pentru minciunile pe care le-a spus public, tatăl meu nu mai doreşte să negocieze cu CE Oltenia. Domnul Ciurel are răspunderea pentru cei 2000 de mineri, dacă doreşte să deblocheze activitatea carierei să-şi ceară scuze public pentru minciună. Fiecare cuvânt e o minciună. Soarta minerilor e în decizia domnului Ciurel“.

Vîlceanu nu a uitat nici de Ion Călinoiu, pe care-l suspectează că are legătură cu acest subiect. El a amintit cum şi-a făcut Călinoiu vilă din banii din minerit. Numai că nu a păţit nimic. „Nicidecum nu sunt strămutat de lux ca domnul Călinoiu. Nu am cumpărat terenul azi ca să-l vând mâine, aşa cum a făcut domnul Călinoiu, dar pe domnul Ciurel chestiile astea nu-l deranjează“, spune Vîlceanu.

Preşedintele PDL Gorj a mai spus că unitatea minieră a cumpărat terenul lui Călinoiu fără să aibă nevoie de el. Dar Călinoiu avea nevoie de bani. „A cumpărat un teren pe la Ştiucani, l-a vândut la CEO, sau mă rog, la Jilţ, şi acum se află bazinele de apă de la primărie pe terenul domnul Călinoiu. L-au cumpărat fără să le trebuiască. Nu ştiu dacă e legal, dar e treaba lor“, a mai spus acesta.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: