PSD, de la zero la opt consilieri în Fărcăşeşti

Legea traseismului politic a produs o situaţie fără precedent în comuna gorjeană Fărcăşeşti. PSD a ajuns într-o singură zi de la zero la opt consilieri locali. Social democraţii au luat şi de la aliaţi, şi de la adversari. Astfel, au trecut la PSD patru consilieri de la PDL, trei de la PP-DD şi unul de la PC. În consiliu mai este un consilier de la UNPR şi unul independent, al unsprezecelea loc fiind vacant, după excluderea unui pepededist. Primarul Dănuţ Bălu, ales sub semnul PDL, se consideră independent după ce a fost exclus de fostul preşedinte Cupă, deşi actualul preşedinte Dan Vâlceanu a anulat excluderea, pe motiv că nu era statutară.

Consiliul Local Fărcăşeşti este de ieri majoritar PSD. Asta pentru că aproape toţi consilierii au depus la primărie actele privind migrarea către PSD. Viceprimarul localităţii Fărcăşeşti, Vasile Mihai, a ales şi el să plece din PDL. „Am plecat pentru binele comunităţii, ştiţi foarte bine că aici au fost numai neînţelegeri, că practic Consiliul Local Fărcăşeşti nu a funcţionat. Am vrut să fie majoritate ca să meargă lucrurile în comună. Am plecat noi patru de la PDL, trei de la PP-DD şi unul de la PC”, a declarat Vasile Mihai, viceprimarul din Fărcăşeşti. Contactat telefonic, primarul Dănuţ Bălu, a spus că este foarte bine că toţi consilierii sunt la acelaşi partid, ca să nu mai fie neînţelegeri. În ceea ce îl priveşte, se consideră independent, după ce a fost exclus de fostul preşedinte PDL Gorj Ion Cupă.

Ameninţaţi că îşi pierd locul de muncă

Preşedintele PDL Gorj, Dan Vâlceanu, a spus că primarul Bălu este liber să plece la PSD, pentru că el îl va exclude definitiv din partid. „Primarul Bălu continuă să fie o nevertebrată şi-l voi da afară din partid. Mai are timp până pe 17 să plece la partidul care strânge trădătorii”,  a declarat Dan Vâlceanu.

 În privinţa celor patru consilieri PDL care au migrat la PSD, Vâlceanu a spus că aceştia au fost ameninţaţi cu pierderea locului de muncă dacă nu-şi modifică opţiunea politică. „O să îi iau pe rând: Ileana Purcărin lucrează în cadrul CEO, Dan Jocea a terminat facultatea şi i s-a promis post de inginer dacă trece la PSD, sper că nu a plecat pe promisiuni, Vasile Mihai a fost ameninţat că-şi pierde funcţia de viceprimar dat fiindcă era compromisă majoritatea în consiliu, iar ultimul, Constantin Barbu, este pădurar”, a explicat Dan Vâlceanu.

De la PP-DD au plecat Gelu Alin Ceauşu, Constantin Mrejeru şi Mariana Popescu, primii doi având probleme după ce IPJ Gorj le-a deschis acum câteva săptămâni dosar penal pentru conflict de interese, ei fiind angajaţi la o societate a primăriei. De la PC a plecat consilierul Constantin Constantinescu. Ceilalţi doi membri ai Consiliului Local Fărcăşeşti sunt: Sandu Croitoru – UNPR şi Marius Eleodor Trantie – independent.

Vizualizări: 199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: