Dan Vîlceanu: Setul de măsuri fiscale lovește companiile în două rânduri

Fostul ministru al Finanțelor, deputatul de Gorj Dan Vîlceanu, a exprimat critici ferme cu privire la pachetul de măsuri fiscale, subliniind că acesta afectează semnificativ companiile în două moduri: pe de o parte, crește costurile prin majorarea taxelor, iar pe de altă parte, sporește cheltuielile salariale.

"Domnul Ciolacu pare să se laude cu absența unor acțiuni. În loc să evidențieze realizările, el se mândrește cu ceea ce nu intenționează să facă. Ne comunică că nu va crește TVA-ul și că nu va impune austeritate. Acest set de măsuri fiscale se dovedește a fi mai dăunător decât s-ar putea crede, deoarece lovește companiile în două rânduri: prin impunerea de taxe mai mari și prin creșterea cheltuielilor salariale.

Puterea de cumpărare a populației este subminată, iar creșterea economică este afectată negativ. Practic, economia se confruntă cu o stagnare semnificativă. Este important de luat în considerare impactul impunerii unui impozit de 1% pe cifra de afaceri, cu cât lanțul de aprovizionare este mai complex, cu atât acest impozit se aplică la mai multe niveluri ale companiilor până când produsul ajunge la consumatorul final. Trebuie avut în vedere că băncile nu vor suporta acest impozit, ci acesta va fi transmis către alte părți ale lanțului economic."

Vizualizări: 1,683

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: