Darius Vâlcov, achitat definitiv

Curtea de Apel Craiova a dispus, joi, achitarea definitivă a fostului ministru de Finanțe, Darius Vâlcov, într-un dosar în care a fost trimis în judecată pentru instigare la dare şi luare de mită.

Darius Vâlcov fusese achitat şi la Tribunalul Gorj. „Respinge apelul formulat de apelant Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, ca nefondat. Admite apelul formulat de apelantul inculpat Vâlcov Darius Bogdan. Desfiinţează sentinţa penală apelată, în sensul că schimbă temeiul juridic în baza căruia s-a dispus achitarea inculpatului Vâlcov Darius Bogdan, pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la dare de mită şi instigarea la luarea de mită. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate care nu contravin prezentei decizii. Definitivă”, se arată în sentinţa Curții de Apel Craiova.

În acest dosar au fost achitaţi alţi trei inculpaţi. Procurorii susțineau că Vâlcov ar fi controlat trei firme de cadastru și ar fi mituit un angajat de la OCPI Olt care să verifice documentațiile astfel încât să nu îi fie respinse la Cadastru.

Fostul primar al Slatinei mai are două condamnări pentru fapte de corupție, dar deciziile nu sunt definitive.

Vizualizări: 1,261

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: