Negocierile dintre PNL, PSD și UDMR s-au blocat

Negocierile PNL, PSD şi UDMR, pentru formarea viitorului guvern şi a noii majorităţi parlamentare au ajuns joi, 11 noiembrie, la un blocaj atât în privința numirii de premier cât și asupra majorării de venituri.

Toate divergenţele vor intra, acum, în dezbaterea echipei politice de negociere, formată din liderii partidelor. Pentru a finaliza, vineri cel târziu, programul de guvernare, va avea loc o discuţie şi cu preşedintele Klaus Iohannis, au precizat surse politice pentru News.ro.

Liderii celor trei partide, Marcel Ciolacu, Florin Cîţu şi Kelemen Hunor urmează să aibă o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, în care şeful statului ar putea să le transmită cine va fi premierul desemnat pentru noua construcţie politică.

Surse au precizat că Nicolae Ciucă are şansele cele mai mari să fie desemnat premier, asta deşi Florin Cîţu nu îşi doreşte acest lucru. Semnalul a fost dat de Rareş Bogdan, astăzi, el arătând că, deşi decizia PNL este ca preşedintele partidului să fie premier, partidul nu se va bloca într-un nume. Asta pentru că, în cadrul negocierilor, PSD a transmis clar că nu îl doreşte pe Cîţu premier.

Continuarea pe ziare.com

Vizualizări: 1,368

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: