Daruri de la cititorii Pandurul pentru 45 de copii

Cei 45 de copii de la centrul din Târgu Cărbuneşti au fost vizitaţi marţi de reporterii Pandurul, care le-au dus daruri primite de la cititori. La centru sunt de la copii sub un an până la adolescenţi. Fiecare a primit câte o plasă cu dulciuri şi o jucărie. Pentru cei mici am avut şi o mulţime de hăinuţe, aduse la redacţie de părinţii altor copii.

Copiii de la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Târgu Cărbuneşti au primit ieri hăinuţe, jucării, dulciuri şi fructe. Surpriza a fost atât de mare pentru micuţi încât nimic nu i-a putut împiedica să mănânce cu poftă din darurile primite. Cei mai mulţi copii din acest centru provin din familii dezorganizate sau din familii care pur şi simplu nu i-au mai vrut. Sunt şi copii care provin din familii plecate la muncă în străinătate. Datorită cititorilor care au dăruit hăinuţe, dulciuri şi jucării am putut să le oferim acestor suflete un strop de bucurie în Ajunul Crăciunului. I-am găsit pe micuţi strânşi lângă brad aşteptând cu emoţie dulciurile şi mai ales jucăriile. Cum era şi firesc nu s-au putut stăpâni şi au luat cu asalt punguţele cu daruri.

Nerăbdarea şi bucuria se puteau citi în ochii ce rareori au cunoscut fericirea. Directoarea Complexului ne-a povestit că mulţi din copilaşi vor ajunge de sărbători în sânul familiei. Măcar de sărbători vor cunoaşte şi ei bucuria de a sta cu toţii la masă, chiar dacă nu va fi una foarte bogată. Copiii din Centrul de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Târgu Cărbuneşti au vârste cuprinse între 10 luni şi 14 ani. Cei mici dormeau deja la ora la care am ajuns însă au primit şi ei hăinuţe şi ghetuţe şi multe dulciuri. Mulţumim din suflet cititorilor care au venit la redacţia noastră şi au adus hăinuţe, încălţăminte, jucării, alimente şi fructe.

SURPRIZĂ

Pentru că moşul mai avea câteva plase cu alimente primite de la cititori, a tras o fugă şi până la Dăneşti, acolo unde o femeie îşi creşte singură trei copii. Nu vrea să-i dea „la stat”, pentru că a crescut ea într-o casă de copii şi ştie cât i-a fost de greu. Moş Pandurul a fost şi anul trecut la familia Gabrielei Matei, femeia care şi-a hrănit copiii cu apă şi fidea pentru a le putea construi o căsuţă cu banii economisiţi. Tatăl i-a părăsit când femeia a refuzat să îi abandoneze. Copiii s-au bucurat de dulciurile primite.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: